23. okt
Dragons i aksjon mot Stavanger Oilers nylig.
 
Storstilt skattegransking av Hockey-Norge
Skattemyndighetene har det siste året hatt en storaksjon gående mot norske ishockeyklubber, melder NRK . Kemnerne har gått igjennom toppklubbene med lykt og lupe for å finne mulige feil.

Publisert: 26.sep.2013 13:59
Oppdatert: -

Ishockeypresident Gerhard Nilsen er bekymret for hva kemneren kan komme til å finne etter flere måneder med gransking av norske eliteserieklubber.

Nilsen velger å tro at det er uvitenhet og ikke bevisst forsøk på fusk som er årsaken til eventuelle feil kemnerne finner ute i klubbene.

- Vi ser behov for opplæring, og det er betydelige forbedringspunkter, sier ishockeypresident Gerhard Nilsen til NRK.

Edvartsen trygg på Storhamars vegne

Tidligere direktør for Storhamar Dragons, Svein-Erik Edvartsen sier til HA-sporten at han er trygg på at Storhamar ikke får noen alvorlige anmerkninger.

Kemnerkontorene over hele landet har siden februar jobbet sammen for å lete etter feil i skatte- og avgiftsbetalingen til alle eliteserieklubbene i landet. Det er første gang skattemyndighetene tar for seg en idrett så systematisk som dette. I løpet av noen få uker vil man få resultatet av det omfattende ettersynet.

Oslo-kemner Astri Marija Rosenqvist sier de forventer å finne feil i denne typen aksjoner, men vil ikke røpe hva de har funnet.

- Vi har sett mye på lønnsoppgaveplikten, og på lønn i form av naturalytelser som fri bil og fri bolig. Vi har også sett på utenlandske spillere som beskattes på en spesiell måte i Norge, sier hun. (©NTB)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke