20. aug
LOVENDE LINJE: Storhamar har endelig lagt seg på den yngres linja klubben har snakket om i mange år. Uansett hvordan det går i kveldens fjerde semifinlekamp mot Sparta, vil den nye kursen bli en suksess for Storhamar, bare klubben får litt tid på seg.
 
Suksess uansett
Vegen fram til en finale er både humpete og veldig trang for Storhamar Dragons. Men det er langt fra noen krise om det stopper i semifinalen. Det er mer en ungdommelig og edruelig opptur.

Publisert: 18.mar.2009 07:09
Oppdatert: -
HAMAR: Før sesongen var det ikke mange, bortsett fra de i og tett rundt klubben, som trodde på noe mer enn en ok plassering i serien. Laget hadde for lite rutine, for få matchvinnere, og for tynn stall.

Sa mange.

Viktig valg
Det var for så vidt riktig. Storhamar tok et valg. Dels på grunn av økonomi, og dels fordi de ville satse på ungguttene, og gjøre en bedre jobb i egne rekker.

Strengt tatt burde den jobben startet for alvor for flere sesonger siden, og det har også klubben tatt sjølkritikk på. Men nå er de i gang, og det er veldig bra.
Men det tar tid å få unge spillere inn i eliteserietempo. Den bratte læringskurven kommer hos noen få, mens det tar lenger tid for andre. Derfor mener jeg at Storhamar må kjøre videre på ungdomslinja for alt det er verdt.

Må forsterkes
Det handler om å være tålmodig, stimulere de unge spillerne, og legge til rette, slik at de har lyst til å satse på ishockey. De må føle seg verdsatt. Der ligger det mange utfordringer.

Og så må ungdomslinja starte nede i yngres avdeling, slik at alle i klubben jobber mot samme mål. Slik jeg ser det, er denne sesongs ungdomslinje bare starten. For ungdomslinja må forsterkes, og det vet jeg at klubben jobber knallhardt med.

Har mye
Tilbake til det Storhamar Dragons blir målt i, nemlig resultater.

Og spesielt sluttspillet.
For fakta er at det er sluttspillet som betyr aller mest i ishockey, og det Storhamar gjorde gjennom seks kvartfinaler mot Stavanger var imponerende. Det var et herlig eksempel på at det nytter, uten skyhøye spillerlønninger - og en stall stinn av rutinerte 30-åringer.
For når alt kommer til alt, har Storhamar noe som blant andre Stavanger, mangler, nemlig kultur. Klubben er stinn av folk som har vært med på å vinne, som vet hva som kreves - og som har en tanke om hvordan ting bør gjøres. Ting som har satt seg inn, sammen med malinga på garderobeveggene.
En annen viktig ting som Storhamar har fått inn i siste halvdel av sesongen, og som er viktigere enn veldig mye, er lagånd. Det å bidra til fellesskapet, ta en smell for kameraten, og gjøre det som er best for laget.
Det er utrolig viktig å bygge videre på - uansett hvordan stallen ser ut neste sesong.

Orskaug er viktig
Det er ingen tvil om at trioen Orskaug/Smirnov/Dahlstrøm har fått veldig mye ut av en liten, urutinert stall. Jeg må trekke fram en av dem, som et herlig eksempel: For Torbjørn Orskaug er et unikum.

Derfor må Storhamar Dragons gjøre alt de kan for å beholde ham. Det er ikke sikkert det blir i den samme rollen som nå, men hans engasjement og kunnskap er gull verdt for en klubb som Storhamar.

Tøffe tak
Hva med resten av sesongen? Den fortsetter i kveld med fjerde semifinale i Sarpsborg. Nå er det veldig enkle regler: Storhamar må vinne. De har vært i nærheten i to kamper, og det er ikke umulig å vinne fire strake. Men det ser veldig vanskelig ut. Selv om de skulle ryke, så er denne sesongen likevel starten på noe nytt. Som smaker suksess. Ungdommelig og edruelig suksess.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke