14. des
KNOLL OG TOTT: Jacob Berglund (t.v.) og Linus Johansson trives i hverandres selskap, både på og utenfor isen.
FOTO: Håkon T. Kristiansen
 
Supersvenskene vil forlenge
Sammen har Linus Johansson og Jacob Berglund blitt publikumsfavoritter i gult og blått. Nå vil begge forlenge sine kontrakter med Storhamar Dragons.

Publisert: 04.des.2014 19.09
Oppdatert: 04.des.2014 22.19

De har kjent hverandre i flere år, og i Storhamar ble de gjenforent som lagkamerater. Linus Johansson og Jacob Berglund virker å være Storhamars nye knoll og tott, både på og utenfor isen.

Blitt publikumsfavoritter

Sammen senket de Stavanger Oilers tirsdag, da Berglund la opp til Johansson som banket inn det som skulle vise seg å bli den matchavgjørende 2-0-scoringen i midtperioden. 

- Jeg har ikke spilt mot Stavanger tidligere denne sesongen på grunn av skade. Det er alltid moro å spille mot de beste lagene, og det var kult å avgjøre kampen foran så mange tilskuere, sier Johansson.

- Det var jævlig viktig og deilig å vinne borte mot Stavanger, sier Berglund.

Med deres amerikanske rekkekamerat, Luke Moffatt har svenskene blitt publikumsfavoritter på rekordtid. Spesielt Berglund har fått mye skryt, både av publikum, journalister og eksperter.

- Det er gøy å være publikumsyndling. Rekka vår har fungert veldig bra. Alle er gode med pucken, og vi vet hvor vi har hverandre, sier Berglund.

Positive til å forlenge

Klubben har tydelig ytret ønske om å forlenge kontraktene til den svenske duoen. Jacob Berglund mener de nærmer seg en løsning.

- Jeg er absolutt interessert i å skrive under ny kontrakt med Storhamar. Det vil nok skje noe iløpet av de nærmeste ukene, sier Berglund optimistisk.

Johansson er også positiv, og skryter av hvordan klubben har håndtert kontraktsforhandlingene.

- Vi har pratet litt løst om en ny kontrakt, og jeg er veldig positiv til å skrive under. Klubben skal ha skryt for at de begynner så tidlig med å forhandle nye kontrakter, det er en trygghet for spillerne å vite at de satses på, understreker matchvinneren fra Stavanger-kampen som regner med han forlenger med ett nytt år, men utelukker ikke en toårskontrakt. 

Trives i klubben og byen

De ankom Dragons med vitt forskjellig fysisk form. Linus ble klar for Storhamar tidlig i sommer, og var med på alt av trening i forsesongen, mens Jacob ankom etter tre serierunder uten å ha vært på is ennå. Siden den gang har begge tatt store steg og blitt av Storhamars viktigste spillere.

- Jeg trives veldig bra i Storhamar, ingenting å klage på for min del, sier Johansson som får medhold fra rekkekameraten:

- Det er en veldig fin spillergruppe som har tatt meg bra imot. Nå når det går så bra er det veldig god stemning i gruppa også, sier Berglund som liker seg i Hamar.

- Det er en by som ikke er for stor, det liker jeg. Jeg bodde i en by i Sverige som var på samme størrelse, det passer meg bra, sier Berglund.

Ønsker seg Vålerenga i sluttspillet

Svenskene har stor tro på at Dragons vil hevde seg meget godt denne sesongen. Johansson har høye mål for både serie- og sluttspillet.

- Vi kan slå alle, unntatt Frisk, ler Johansson før han fortsetter:

- Jeg synes vi burde sikte på en topp tre plassering, så vi kan velge lag selv i kvartfinalen. Men jeg tror ingen tør velge oss uansett så det er ikke så viktig med plasseringen i serien, sier Johansson som har lyst til å oppleve derbykampene mot Vålerenga i sluttspillet.

- Jeg har ikke spilt et sånt type sluttspill som det er i Norge, så det blir spennende. Jeg vil møte Vålerenga, det har jeg hørt er veldig moro, med mye publikum. 

Berglund fokuserer først og fremst på neste kamp og gleder seg til møtet med Sparta førstkommende lørdag.

- Det kommer til å bli knalltøft. Men hvis vi klarer å gjøre som vi gjorde i Stavanger, ta det defensive først så vil vi komme til å skape masse sjanser offensivt, avslutter Berglund.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke