15. des
STERK STATISTIKK: Ikke engang en av NHLs legendariske keepere, Ron Hextall, klarte så mange som ni målgivende pasninger på en sesong med 64 kamper. Trevor Koenig har gjort det på 34 kamper med Storhamar.
 
Svært overrasket over ni målpoeng
Aldri har en målvakt i den norske eliteserien i hockey hatt like mange målgivende pasninger som Trevor Koenig på en sesong. Ni er også personlig rekord, men kanadieren har også scoret i karrieren.

Publisert: 20.jan.2011 04.12
Oppdatert: -

HAMAR: Koenigs offensive spill med hockeyspaken har vært et av norsk hockeys store samtaletemaer denne sesongen.
Storhamar-fansen er imponerte, motstanderne er imponerte og Storhamar-spillerne er imponerte.
Trevor Koenig har rett og slett blitt en publikumsfavoritt.

Seks tidligere rekord
Sjøl er 36-åringen fra Edmonton like overrasket som de fleste andre.
Hans personlige rekord var nemlig seks målgivende på en sesong.
- Jeg er faktisk overrasket. Det handler mye om stor flaks og gode avslutninger av våre spillere at jeg har så mange poeng, sier Koenig beskjedent.
Ei blemme har han hatt på tur ute i rundvant denne sesongen, men hans spill har tilført laget mer positivt enn negativt.

Nytt våpen
Koenig er klar på en ting: Storhamar-spillerne har lært seg raskt å utnytte målvaktens eksepsjonelle teknikk med keeperspaken, og har fått et nytt våpen i å vende spillet fort.
- Når vi får sjansen har spillerne ofte gått rett på mål og raskt scoret etter gode spillevendinger. I starten var det ikke slik.
Tirsdag hadde burvokteren målgivende pasning på Storhamars andre mål mot Vålerenga, han var tredje sist på pucken da Martin Blakseth Huse scoret. Koenigs bidrag var en pasning ut til Lars Erik Hesbråten i midtsonen.

En nettkjenning
Koenig har også gjort noe som målvakter sjelden gjør. Han har scoret mål. Det skjedde i hans tid i Atlantic City i ECHL i USA. Målet kom etter at motstanderen tok ut keeperen i jakten på en utligning eller redusering.
- Det er mye flaks å score som målvakt, smiler Koenig, som likevel har vist stor presisjon med spaken.

Revansjesugent lag
Storhamar tar imot Lillehammer i Hamar OL-Amfi i kveld, og er revansjelystne etter tapet på overtid i Kristins Hall i romjula. Da ble trener Peter Johansson bortvist etter at Cato Ørbæk mistet skøytejernet og dommer Eirik Hansen mente Storhamar brukte for lang tid.
Dragene ønsker seg Christian Larrivée tilbake etter sjukdom. Om senteren spiller avgjøres i løpet av torsdagen.
PS! Ron Hextall er kanskje den mest legendariske offensive målvakten i NHL, og har scoret to mål for Philadelphia Flyers i tillegg til 32 målgivende pasninger i NHL. Hextalls rekord er åtte målgivende i en seriesesong - på 64 kamper.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke