13. des
TIL EUROPA: Patrick Thoresen er ferdig i Philadelphia Flyers. Nå venter Europa. Klubber i Sverige eller Sveits er mest aktuelle.
 
Sveits eller Sverige for Thoresen
Patrick Thoresen får ingen ny kontrakt i Philadelphia Flyers. I løpet av denne uka bestemmer han seg for ny klubb. Sverige og Sveits er de mest aktuelle landene.

Publisert: 09.jul.2008 06.06
Oppdatert: -
HAMAR: Selv om det er med et visst vemod han forlater NHL, er det også ting å notere på plussida.

Nå er Patrick Thoresen igjen disponibel for det norske ishockeylandslaget i neste års VM. OL-kvalifiseringen får han også med seg. Det er et fint plaster på såret både for ham selv og den norske landslagsledelsen.

Vil ha stabilitet
Hamar-gutten sa nei til Philadelphia Flyers forslag til tovegskontrakt for neste sesong.

Noe nytt kommer ikke fra NHL-klubben, som har signert andre spillere.
Dermed er hans karriere i NHL over for denne gangen.
- Var det noe jeg ikke ville, så var det på skrive under en toveiskontrakt. Det ville betydd at jeg hadde gått vesentlig ned i lønn om jeg ble flyttet ned til farmerlaget i AHL. Å bli flyttet ned, har jeg opplevd to sesonger på rad. Nå ville jeg ha større stabilitet både rundt økonomien og reisevirksomheten på det amerikanske kontinentet.

Sverige eller Sveits?
Eksakt hvor ferden går nå, har ikke Patrick Thoresen den fjerneste anelse om.

Men han vet at flere klubber, både i Sverige og Sveits, har meldt sin interesse for hans tjenester, uten at han vil utdype hvilke klubber det dreier seg om.
Å spille i Norge er helt uaktuelt.
- Jeg regner med at agentene mine finner et godt alternativ for meg ganske snart. Det går fort i svingene når ting begynner å røre på seg. Allerede innen et par dager kan jeg være klar for en ny klubb, enten i Sverige eller Sveits, sier Patrick Thoresen. Han har slett ikke gitt opp drømmen å fortsette karrieren i NHL.
- Jeg ser framover og ser fortsatt muligheter i NHL om ett år eller to…
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke