25. jun
STOR UT­VIK­LING: Ad­ri­an Sax­rud Da­ni­el­sen, som her kjem­per mot MS tirs­dag, har hatt en enorm ut­vik­ling den­ne se­son­gen. Iføl­ge Pe­ter Jo­hans­son har nå også sven­ske klub­ber fått øy­ne­ne opp ham. Fredag mor­gen set­ter 18-år­in­gen seg på
 
Svensk interesse for Saxrud Danielsen
For Peter Johansson er Adrian Saxrud Danielsens gode spill den største overraskelsen i år. Han mener at det største steget 18-åringen har tatt har skjedd utenfor isen.

Publisert: 17.des.2010 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: - Jeg vet at folk har fått øynene opp for ham. Jeg vet at det er interesse fra Sverige. Flere agenter har ringt meg, sier Peter Johansson.
Han forteller at det dreier seg om klubber fra både Elitserien og Allsvenskan.
- Det har vært litt snakk, men samtidig skal man ikke ta alt for god fisk. Alle agenter har jo alltid 20 interesserte klubber, smiler Storhamar-treneren.

Rådes til å bli i Storhamar
Han råder imidlertid 18-åringen til uansett å bli en stund til på Hamar.
- Jeg tror det vil være det beste for ham. Risikoen er jo at man kan bli sittende på benken og ikke få spille så mye, sier Johansson, som vet at de svenske klubbene følger godt med på hva som skjer i Norge etter at mange norske spillere har levert varene i nabolandet, i tillegg til at landslaget har hatt flere gode mesterskap på rad.
Når HA-sporten forteller Saxrud Danielsen om Sverige-interessen, reagerer han med overraskelse.
- Oi, såpass ja. Det har jeg ikke hørt noe om, men det er veldig kult. Det viser jo at jeg gjør noe riktig og det gir meg ekstra motivasjon, sier 18-åringen.

Lurte i starten av sesongen
Det har han også fått tidligere denne sesongen, via samtaler med Johansson og Michael Smithurst.
For Storhamar-treneren var ikke helt sikker på at backen skulle slå til denne sesongen.
- Hadde noen fortalt meg etter tre-fire uker at han der skal spille U20-VM og gjøre det så godt for oss, hadde jeg ikke trodd på det. Da undret jeg veldig, sier Peter Johansson.
- Men han har lagt ned en fantastisk innsats og forstått hva dette handler om. Han er for meg den største overraskelsen i år, og jeg mener det største steget han har tatt har skjedd utenfor isen. Det er fortjent med VM-spill nå, det blir en opplevelse for livet både for ham og Eirik Børresen.

Over egne forventninger
Saxrud Danielsen hadde heller ikke sett for seg denne typen suksess før sesongen startet.
- Det har overgått mine forventninger. Det har på en måte eksplodert. Jeg hadde sett for meg en slags lærlingrolle, der jeg skulle bidra i ny og ne og spille mange U19-kamper. Jeg har ikke spilt en eneste U19-kamp, sier den storvokste backen.
Trenerne tok også en prat med ham for en liten stund siden.
- Jeg trengte nok det. Etter uttaket fikk jeg en liten utladning, og har hatt en liten formsvikt. Men jeg er tilbake i rute nå.
I dag går flyet til USA.
- Jeg kjenner at det kribler litt nå. Både jeg og Eirik er ganske reisesjuke. Å spille foran 18.000 tilskuere mot USA kan fort bli noe man bare opplever en gang i livet.
Guttene kommer hjem 7. januar. Da får det bare gå at julefeiringen blir litt annerledes i år.
- He-he, jeg hadde ikke byttet ut dette. Men foreldrene mine kommer over for å se noen kamper, så det blir litt likevel. Men jula kommer i andre rekke i år. Dette blir utrolig kult, tror 18-åringen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke