22. aug
KLAR FOR STORHAMAR: Daniel Wälitalo har signert for Storhamar. Den svenske 21-åringen kommer fra allsvenske-klubben Björklöven hvor han fikk med seg sju A-lagskamper forrige sesong. Svensken ankommer Hamar i slutten av neste uke.
 
Svensk målvakt klar for Dragons
Hockeymålvakten Daniel Wälitalo (21) kommer fra allsvenske klubben Björklöven hvor han fikk med seg sju kamper forrige sesong. Svensken har signert en ettårskontrakt for dragene.

Publisert: 22.jul.2009 05:02
Oppdatert: -

HAMAR: Daniel Wälitalo valgte å forlate Björklöven da ble klart at den danske landslagskeeperen Patrick Galbraith hadde signert for klubben.

Hovedtrener Rune Gulliksen har ikke fått sett han i aksjon, men tilbakemeldingene han har fått har vært positive.

Passer inn i planene
- Han er unggutt som passer godt inn i planen vår om å satse ungt, forteller Gulliksen.

Han sto mest for Björklövens U20-lag, men han fikk altså med seg med seg sju kamper i Allsvenskan forrige sesong.
- Kanskje det viktigste er at han ønsket selv å spille for oss. Han er ung og har gode muligheter til å utvikle seg videre som keeper.
- Han har lyst til å kjempe hardt for å bli førstekeeper i klubben, så det blir spennende, sier Gulliksen, som fikk et tips gjennom en kontakt om keeperen.

Wälitalo var aktuell for 1. divsjonsklubben Kiruna i Sverige, men da Storhamar kom på banen var valget lett.
- Positiv overraskelse
- Det var aldri noe konkret fra Kiruna. Og etter at Storhamar kom på banen gikk det veldig fort, forteller Daniel Wälitalo til HA-sporten.
- Det virker som en bra klubb, og jeg tror dette var det riktige alternativet for meg nå. Jeg ser virkelig fram til å spille for Storhamar, forteller den svenske 21-åringen.
Han fikk prøve seg på A-laget i fjor, og gjorde sine saker bra, men da Björklöven hentet inn Magnus Eriksson, ble det ikke flere sjanser på 21-åringen.
- Jeg synes det gikk bra de kampene jeg fikk prøve meg. Men jeg fikk ikke prøve meg etter at han (Magnus Eriksson) kom.
Men helt hva han kommer til, er han ikke klar over.
- Jeg vet ikke så mye om klubben. Jeg har gjort litt research, etter at det ble klart. Jeg har blant annet pratet med Martin Johansson (tidligere Stavanger Oilers), og han kunne fortelle at Storhamar virker som en veldig bra klubb, forteller Wälitalo.
Dragons jobber hardt med å få på plass Ruben Smith før kommende sesong, men foreløpig er ingen ting klart. 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke