23. aug
I FRONT: Simen Hoel Johannessen vil gjerne ta steget opp på A-laget denne sesongen, og legger grunnlaget med å lede an i bakkeintervaller. Bak en uanstrengt Kristian Forsberg.
 
Svetter for en stor mulighet
Simen Hoel Johannessen er 18 år, og har fått en stor sjanse til å spille seg inn på A-laget. Manager Torbjørn Orskaug innrømmer at han er spent på hvem som virkelig griper sjansen, og at klubben er avhengig av at noen vokser.

Publisert: 25.jun.2008 06:02
Oppdatert: -

HAMAR: - Kom igjen nå gutter, en til, så er vi halvveis, oppmuntrer Torbjørn Orskaug.

Midt i ei bakkeintervalløkt i Furuberget der juniorspilleren Simen Hoel Johannessen leder an i rekka av melkesyresprengte hockeyspillere.
18-åringen er en av flere som Storhamars «nye» manager er spent på foran kommende sesong.

- Må ha lyst
- Det handler om at vi kommer til å ha flere plasser til juniorene enn før. Hvis de tar sjansen, har de en bra mulighet nå, fastslår Orskaug.

Han har vært trener på topputøverlinja i noen år og sett hvor vanskelig det er å spille seg inn A-laget, som har hentet mange utlendinger på ettårskontrakter.
De har lagt igjen noen målpoeng, og hentet lønninga.
Nå vil han sammen med Aleksander Smirnov og Ole Eskild Dahlstrøm gi flere sjansen enn det som har kommet opp fra egne rekker de siste årene.
Mer enn sjansen i fjerderekka.
- Det viktigste for unggutta er at de vil, og gjør det som skal til for at en A-lagssjanse blir en virkelighet. Nå er det alvor for den som har lyst. Dessuten skylder vi alle de seriøse satsende å ha et enda bedre opplegg for dem enn vi har hatt.

- Stor mulighet
Hoel Johannessen er glad for sjansen.

Han flyttet til Hamar som 15-åring for å satse på hockey. I fjor spilte han på U18-landslaget.
- Dette er en stor mulighet føler jeg, en som vi ikke har hatt så bra tidligere. Jeg tror ikke noen andre av landslagskollegene mine på U18 hadde en slik sjanse i fjor.
Da kom Hoel Johannessen inn i A-laget på tampen av sesongen. Han spilte den siste seriekampen mot Vålerenga, og fikk noen minutter i en av NM-semifinalene.
- Jeg har bare spilt mot Vålerenga med A-laget! Det var utrolig inspirerende og viktig motivasjon til sommertreninga, innrømmer 18-åringen.

Naturlig å veksle
Gjennom en rulleringsordning er det flere som skal få forsøke seg på A-laget kommende sesong.

Orskaug er opptatt av at det skal skje med god kommunikasjon, slik at det ikke blir noe negativt å gå ned igjen på andrelaget etter å ha forsøkt seg i eliteserien. Det skal bli mer naturlig å veksle.
- Noen vil gå litt opp og ned, mens vi håper andre skal bite seg fast. For å si det sånn, vi er litt avhengig av at noen vokser så mye at de kan bidra allerede i år.
Målet er at Storhamar i løpet av noen år skal bestå av flere egne spillere. Noen trenger tid, andre er klar i år.

Svingninger
Orskaug er fullstendig klar over at den nye ungdomsprofilen på kort sikt kan gi store svingninger i prestasjonene.

Samtidig gleder han seg som en unge, og ser på situasjonen som en utfordring både for lederne og utøverne.

- Det som er genialt og motiverende med å drive med idrett er at det handler om å ta steg. Det er spenstig av en klubb som Storhamar å gjøre det i praksis, men jeg tror det er helt riktig. En klubb som Storhamar må stille større krav til seg sjøl for å få fram flere egne spillere.

- Hva betyr det for målsettingen?
- Jeg tror det er viktig at målet om at vi alltid skal kjempe om gullet her der oppe, men samtidig skal ikke det være noe ekstra press på de unge. Men vi har ikke justert ned målsettingen foreløpig.

Trapper ned…
Imens svetter Hoel Johannessen og resten av juniorgutta i sommervarmen.

Forrige uke var sommerens tøffeste, ledet av Smirnov.
- Jeg skulle ha skrevet åttemånederskontrakt, sukker Joakim Jensen og ler.
Denne uka trapper dragene litt ned før ferien, som består av egentrening.
- Jeg følte i fjor at jeg nærmet meg A-laget, og håper å få sjansen også i år. Alle som skal være med til U20-VM må nok spille fast i Getligaen. Kanskje klarer jeg det ikke i år, men jeg skal forsøke, lover Simen, som sammen med lagkameratene får lov til å jogge hjem til ishallen etter bakkedragene…

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke