20. aug
Dommer Roy Stian Hansen stirret på pucken for å se om den gikk over målstreken eller ikke, men at en hanske førte den over oppfattet han aldri, hevder han.
 
Tabbedommer skamfull etter hanskescoring
Dommer Roy Stian Hansen står hardt på at han ikke så at Lillehammer-spilleren scoret med hansken, men legger seg flat etter kjempeblemmen.

Publisert: 17.jan.2014 18:33
Oppdatert: 31.mar.2014 18:45

Jeff Lo Vicchio ga hjemmelaget ledelsen 3–2 i den svært jevne matchen mot Storhamar i Kristins hall, som torsdag endte 7–5 til slutt.

TV 2-bildene viser Storhamar-dommer Hansens rette synsvinkel til scoringen på kort avstand fra bak målet, men at Lo Vicchio brukte hansken registrerte han aldri, hevder dommeren selv.

Fikk tunnelsyn?

TV-bildene viser så tydelig hva som skjedde, og hvor god sikt dommeren hadde, at det er vanskelig for mange å forstå dommerens kjempetabbe.

– Jeg oppfattet aldri at han skjøv pucken over mållinja med hansken. Jeg sier i TV 2-opptaket til spillerne at jeg har ekstremt fokus på pucken, og det står jeg ved. Én ting var viktig: Er pucken over linja eller ikke? Kanskje fikk jeg tunnelsyn. Helt ærlig, sier Hansen til h-a.no.

Legger seg flat

Han har likevel innsett at det var feil å dømme mål, og er ikke høy i hatten dagen derpå.

– Det har kommet fram klart og tydelig at avgjørelsen min var feil. Det er ikke hyggelig å bomme på sånne situasjoner, og ingen god følelse. Jeg sto godt plassert, og det er selvfølgelig altfor dårlig av meg ikke å se det, innrømmer Hansen.

Hissige meldinger

De hissige tilbakemeldingene fra publikum har ikke latt vente på seg.

– Det har kommet en del meldinger på Facebook, sms og epost. Avsenderne er ikke direkte fornøyde med jobben jeg gjorde, men jeg ønsker ikke å kommentere meldingene i detaljer. De har et innhold som setter seg litt i kroppen, og jeg prøver å stenge det ute. Men sånt følger med jobben, slår han fast.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke