16. des
 
Takket for glitrende pasning
Vålerenga - Storhamar 1-2 Han var iskald, ventet og ventet. Mattias Livf så etter den skinnende gullhjelmen til Joakim Jensen. Pasningen ble til mål. Etterpå glitret begge. Samarbeidet var gull verdt i går.

Publisert: 20.mar.2010 04.12
Oppdatert: -
Vålerenga - Storhamar 1-2 Han var iskald, ventet og ventet. Mattias Livf så etter den skinnende gullhjelmen til Joakim Jensen. Pasningen ble til mål. Etterpå glitret begge. Samarbeidet var gull verdt i går.
OSLO: Mattias Livf ville ikke kåre pasningen til hans beste gjennom tidene, men han innrømmet at det var den beste denne sesongen.
Og den resulterte i seier på Jordal Amfi.
I den første semifinalen.
Viktig seier
- Det glitret på bakerste stolpe. Jeg hadde bra fart, og da Kelly kastet seg for å dekke skudd, kom også keeperen ut. Da fikset Jensen resten. Det var akkurat slik jeg ville ha det, gliser Mattias Livf, og fortsetter:
- Det var utrolig viktig å vinne den første kampen - på Jordal. Nå må vi kjøre på hjemme også. Vi har slått Vålerenga to ganger denne sesongen, men begge gangene har det skjedd her, sier Storhamar-kapteinen, som også fant noe de må rette på.
Fikk ros
- Vi må spille bedre enn dette for å dra det i land til slutt. Ruben reddet oss lenge. Vi må gå mer på skøyer. De vant også litt for mange nærkamper. I tillegg fikk de for mange store sjanser. Vi må være sterke foran eget mål i fortsettelsen, sier Livf, som fikk mye ros og takk fra matchvinner Jensen.
- Det er ofte ledig ved siden av målet, og da Kelly ville dekke skudd, så Livf noe som glitret i hjørnet. Det var egentlig veldig enkelt for meg. Jeg får sende en varm hilsen til Livf, sier Jensen, og fortsetter:
- Viktig sjøltillit
- Dette var bra på flere måter. Det var en viktig seier, og det gir oss sjøltillit. Hvis vi spiller bra, setter sjansene og har en god keeper, kan vi slå Vålerenga på Jordal. Det var perfekt i dag. Vi vil nok aldri dominere her, og vi kommer nok til å ha pucken mer hjemme i Hamar. Men det er uansett ikke noen krise hvis Vålerenga har pucken mest, sier måltjuven, som har tatt tilbake gullhjelmen fra Johan Ramstedt.
Det betyr at Jensen har plukket flest poeng i sluttspillet.
Ble presset
Som ventet kjørte Vålerenga gassen i bånn fra start i går. Det kunne virke som om gassen hadde hengt seg opp, for Storhamar hadde mer enn nok å gjøre i egen sone i åpningsminuttene, og vi noterte seks kjemperedninger av Ruben Smith før det var spilt 12 minutter.
Men bortelaget kom seg utover i perioden, og rett før den første pausen kom det tre store gul-blå-sjanser.
Etter drøye to minutter av midtperioden kunne de 500 tilreisende fra Hamar juble. Mats Larsen Mostue sendte avgårde et skudd, som snek seg inn. Borteledelsen holdt seg gjennom den perioden. Og midtperioden.
Gode i undertall
Etter snaue tre minutter av sisteperioden våknet resten av Jordal. Anders Fredriksen scoret i overtall, og Vålerenga fortsatte å kjøre på, men Dragons holdt unna. Fire av minuttene kjempet de i undertall.
Så kom den glitrende kontringen.
Som ga seier - og 1-0 i kamper.
Det kan bli mer moro i Hamar OL-Amfi søndag.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke