16. des
ROLIG: -- Jeg har en veldig rolig spillestil, og mener det er bedre å få pucken i magen ved å stå riktig enn å slenge meg rundt og være bajas, sier Ruben Smith. I kveld spiller han og Storhamar mot Sparta i Hamar OL-Amfi.
 
Takket nei til Allsvenskan
Ruben Smith takket nei til mer lønn og en bedre avtale i Mora, og fortsetter i Storhamar. Han vil blant annet ha trygghet og spilletid inn mot OL-kvalifisering, VM og kanskje OL.

Publisert: 10.jul.2008 06.06
Oppdatert: -
HAMAR: Den allsvenske klubben Mora rykket ned fra eliteserien i Sverige forrige sesong, etter å ha spilt i kvalserien mot blant annet Mads Hansens Brynäs.

Nå vil de opp igjen i det ypperste hockeyselskapet, og ga Ruben Smith et tilbud som ville gitt ham bedre betalt enn i den norske eliteserien.
Noen ble nok litt overrasket da han takket nei, men valget var ikke så vanskelig til slutt.
Det handlet om en totalpakke i en viktig sesong.

Tenkte litt OL
Smith konkluderte med at det ble feil å gå til Mora i sommer, uten at klubben kunne gi ham en garanti for at de ville satse på siddisen som førstekeeper.

- Jeg tenkte mest på min egen utvikling og Storhamar, og litt på OL-kvalifisering og landslaget, innrømmer Ruben Smith, som gjerne vil ha mer spilletid på landslaget enn han fikk i A-VM i vinter.
Ruben fryktet innbytterbenken i Sverige kunne ødelegge for den sjansen neste år.

Rådet til å bli
- Jeg ringte til keepertreneren på det norske landslaget, Per-Erik Alcén i Brynäs, og spurte om det var et bra sted for meg i karrieren akkurat nå. Han mente at jeg hadde bedre av å spille i Storhamar videre, og kan vokse mer på den tilliten jeg kan få her, forklarer Smith til HA-sporten.

En av årsakene er at Mora har en jevngammel svensk målvakt, og klubben kunne ikke gi Smith noen forsikringer om spilletid i jakten på opprykk.
- Hadde de sagt rett ut at de ville satse på meg, hadde det vært veldig interessant, fastslår sluttspillets viktigste spiller i vinter.

Invitert til Köln
Det er imidlertid ikke bare i Sverige at hockeyklubbene har fått opp øynene for Ruben Smith.

Nylig var han også på treningsleir i tyske Kölner Haie, toppklubben til Mats Trygg.
Smith var invitert gjennom Norges Ishockeyforbund i fjor, sammen med Mattias Gundersen og Torbjørn Orskaug.
I år ble Storhamar-keeperen invitert alene.
- Det var en dansk, to av klubbens egne keepertalenter og sju sveitsere som deltok. De har en god keepertrener som heter Rupert Meister.

Viktige impulser
Storhamar-keeperen understreker at det aldri ble snakket om noe spill i Tyskland nå, men at det er artig å bli fulgt litt ekstra.

- Det er klart det er motiverende. Samtidig er det et veldig bra opplegg med to isøkter og to fysiske økter hver dag. Det er flere måter å stå i mål på, og det er greit å få litt forskjellige impulser fra andre trenere også. Jeg endrer nok ikke spillestil, men det er små ting jeg kan legge til min stil. Hvis jeg kan bruke litt fra flere redningsteknikker kan jeg bli bedre, fastslår Ruben Smith.
I så fall skal konkurrentene få slite med å overliste Storhamar-keeperen, som reddet 503 av 543 skudd i sluttspillet.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke