18. aug
Revansjelysten: Christian Larrivèe fikk nok trøkker i Sparta Amfi torsdag. Lørdag vil han ha sin revansje.
Foto: Fredrik Hubred Hagen.
 
Taklinger og tempo
Jeg advarte mot Sparta før semifinalene. Det er grunn til å gjøre det igjen.

Publisert: 27.mar.2015 20:38
Oppdatert: 27.mar.2015 20:37

At Storhamar leder 3–1 i kamper før den femte kampen i OL-Amfi’n er selvsagt stas, men de fleste har nok fått med seg at marginene har vært på Storhamars side i de tre første kampene.

Sparta tok føringen i alle de oppgjørene også, men ga fra seg på stadig mer mystisk vis ledelsen.

Det kunne gått galt igjen for sarpingene da Josh Godfrey mistet hodet og taklet Christian Larrivée stygt. At Sparta-publikumet i tillegg pep mot Larrivée som ble liggende blødende på isen og måtte sy, sier også litt om at byen er alt annet enn hockeytown nå med bare halvfull hall og supportere som gleder seg over stygt spill.

I den kampen var det likevel akkurat en slik hendelse Storhamar trengte for å komme tilbake i kampen.

Forskjellen nå var at Tommy Johansen plutselig hadde dagen mens Storhamars nøkkelspillere så visne ut.

Tar vi med at Sparta hadde tre mann ute med skader, forteller det også litt om at det bor mye i dette Sparta-laget som gikk på tre solide knock outer i sluttminuttene i de tre første kampene.

Må ta ut Knelsen

Problemet til Storhamar i den fjerde kampen, var at nøkkelspillerne Christian Larrivée, Joakim Jensen, Jacob Berglund og Linus Johansson ble tatt ut av kampen, samtidig som Dion Knelsen virkelig lagde trøbbel andre veien.

Knelsen kan virkelig bli et problem for Storhamar hvis ingen står opp og tar han ut. Alle vet han er der og lager trøbbel, men noen må faktisk ta jobben med å nøytralisere denne plageånden.

At Tommy Johansen kom tilbake og viste at tigeren fortsatt levde i han etter tre svakere kamper, sier også noe om en mental styrke. Men selv på en slik dag var det hull i Tommy. Unge Simen Løvhaug Hansen viste at det fortsatt bare er skyte på Sparta-keeperen.

Mer tempo

Storhamar er helt avhengig av å få tempo i kampen. Når de blir stillestående, blir de samtidig passive.

De kan heller ikke fortsette å la Sparta ta ledelsen i alle kampene. Det er på tide å bestemme fra første dropp. Det ser fortsatt komfortabelt ut med 3–1 i kamper og ny hjemmekamp på menyen, men det er ikke mye som skulle gått annerledes for at resultatet kunne vært helt motsatt.

Sparta har fortsatt de kvalitetene og vel så det som vi advarte mot før semifinalene.

Og det er fortsatt de små marginene som vil avgjøre dette, men for å unngå ytterligere usikkerhet inn mot påsken, er det på tide å bestemme fra start.

Tiden er inne forvise hvem som bestemmer på hjemmebane. Det må takles og deles ut noen smeller.

Det skal være alt annet enn hyggelig for Sparta å komme til Hamar nå.

For selv om Storhamar har sluppet billig unna så langt, er det ingen grunn til å la Sparta få den samme opplevelsen.

Sarpsborg Arbeiderblads Petter Kalnes har også skrevet en kommentar om semifinaleserien mellom Storhamar og Sparta, og om hvordan sarpingene skal slå Storhamar lørdag.

Les den her!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke