25. jun
 
Tapte 3-4 i sudden
Sparta sterke mot slutten av kampen. Utliknet til 3-3 sju og et halvt minutt før slutt. Hjemmelaget avgjorde 1.20 ut i sudden death.

Publisert: 04.jan.2011 18:32
Oppdatert: -

SARPSBORG: Tommy Kristansen avgjorde etter at Storhamar mistet pucken på offensiv blå etter å ha ridd av et langt press og var mitt i et bytte.

Christian Remo Nicolaisen økte Storhamars ledelse til 3-1 i starten av tredje periode etter å ha blitt spilt helt fri av Blake Cosgrove.

Sparta slo imidlertid tilbake da Trevor Koenig bommet på pucken i rundvant etter 48 minutter. Resten var ren skjer flaks, for da Robin Dahlstrøm la pucken inn foran mål traff den skøyta til Trygve Hillestad og gikk inn i tomt bur.

3-3 var derimot et finere mål i Sparta øyne da Christopher Henriksen utliknet til 3-3 etter en god tversoverpasning fra Dion Knelsen.

Kampen pågår fortsatt.

Fra andre periode:

Om Lars Erik Hesbråten scoret sesongens enkleste mål (se under) laget Martin Blakseth Huse kanskje årets frekkeste da han, rett fra egen dropp rundet Spartas senter gikk rett på mål og satte pucken mellom beina på Sparta-keeperen 1.24 ut i andre periode i Sarpsborg.

Storhamar spilte svært godt i 16 minutter av perioden, og Sparta hadde bare tre skudd på mål det første kvarteret av perioden. Så kom Eirik Skadsdammen alene med Phil Osaer, men målvakten reddet, og Sparta reduserte til 1-2 ikke lenge etterpå. Storhamar mistet pucken dypt i Spartas sone, og i en overgang fikk Tommy Kristiansen flere sjanser foran Trevor Koenig og trøkket inn pucken.

De siste minuttene av perioden var Sparta klart best, men Storhamar holdt unna med ledelse inn i garderoben.

Fra første periode:

Storhamar har spilt svært godt i egen sone, spesielt i undertall, og har scoret kampens eneste mål i Sparta Amfi i første periode.

I et overtall etter 12 minutter gikk Lars Erik Hesbråten seg helt fri på bakre stolpe, og da pasningen kom fra Andreas Gröndahl scoret han sesongens enkleste mål i helt tomt bur.

Da var skuddstatistikken så langt 6-6, mens den endte 13-11 til dragene etter den første perioden. Det var likevel mer trøkk på Spartas angrep de første 20 minuttene, og da hjemmelaget etablerte seg i Storhamar sone trøkket de på mot Koenig, men uten å overliste Storhamar-målvakten og forsvaret.

Før kampen:

Serieleder Sparta blir en tøff oppgave for Storhamar uten den beste spilleren på HA-børsen denne sesongen, Christian Larrivée.

Kanadieren er i likhet med Fredrik Lystad Jacobsen ute med sykdom. I tillegg er André B. Paulsen ute med en ankelskade han pådro seg tidlig mot Lillehammer i romula. Legg til at Adrian Saxrud Danielsen og Eirik Børresen fortsatt er på U20-VM, og du har et redusert dragelag før kveldens bortekamp.

Storhamar-trenerne har likevel valgt ikke å hente inn noen juniorspillere, og fortsetter med de som spilte mot Lillehammer 30. desember, da Storhamar tapte 1-2 etter spilleforlengelse.

Lagene har møtt hverandre tre ganger denne sesongen. I september vant Sparta 3-2 i Hamar OL-Amfi, mens Østfold-laget vant 5-2 på hjemmebane i oktober. I lagenes siste møte 23. november ble det hele avgjort på straffer i OL-Amfi'n, 3-2 til serielederne.

Du kan lese mer om kampen i løpet av kvelden!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke