17. aug
GLAD PÅ STORHAMAR VEGNE: Patrick Thoresen koser seg med Storhamars gode spill. Nå vil han møte gamleklubben.
FOTO: Dag W. Grundseth
 
Thoresen drømmer om å møte Storhamar
Patrick Thoresens Djurgården er, som Storhamar, kun formaliteter unna sluttspillet i CHL. Nå håper Hamar-gutten å møte gamleklubben i 16-delsfinalen.

Publisert: 31.aug.2015 19:59
Oppdatert: 01.sep.2015 06:32

Storhamar er så godt som videre fra sin Champions Hockey League-gruppe. Patricks Thoresens Djurgården er i samme posisjon før deres hjemmemøte med sveitsiske EV Zug fredag.

imponert over keeperne

Thoresen mener det er mange faktorer som spiller inn for å kunne hevde seg i Europa. 

Og han er kjempeimponert over det han har sett av målvaktene Robert Hestmann og Oskar Östlund så langt i CHL.

– Det virker som Storhamar har klart å sette et veldig godt forsvarsspill. De er gjerrige å spille mot, og bakerst har keeperne stått utrolig bra. Det er helt umulig å hevde seg internasjonalt dersom keeperne ikke står på toppnivå. Ingen plass er viktigere, sier Thoresen, som mener Smirnov og Johnsen virker som en sterk trenerduo.

– Sasja er veldig flink til å lese spillet. Han er en god trener som er smart og rutinert, og jeg tror Pål kan lære veldig mye av ham. Pål er også hockeyklok, så der har de en sterk duo, sier han.

håper på storhamar

Muligheten for at Storhamar og Djurgården skal møte hverandre i neste runde er ganske liten.

Dersom for eksempel Storhamar blir nummer en i sin gruppe og Djurgården nummer to i sin gruppe, er sjansen 1 til 15 for at de møter hverandre i 16-delsfinalen.

– Det hadde vært skikkelig kult å møte Storhamar i sluttspillet, sier Thoresen, som ikke har noen planer om å la gamlelaget komme vinnende ut av den potensielle 16-delsfinalen.

– Jeg skal legge bort alle gode følelser jeg har for klubben mens kampene pågår. Jeg skal ikke ha mange Storhamar-venner i løpet av den tiden, gliser Thoresen, som er nær kamerat med Pål Johnsen.

snart tilbake på banen

Thoresen pådro seg en skade i magen like før CHL-start, og han har fortsatt ikke deltatt i noen av kampene.

– Jeg blir bedre dag for dag, men jeg vil ikke stresse skaden. Kjenner jeg at det river litt, så gir jeg meg. Det viktigste er å bli klar til serien, sier Patrick Thoresen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke