20. aug
HEK­TISK: Pat­rick Tho­re­sen har sendt brev til Sa­la­vat Ufa med en opp­si­gel­se. Nå er han og fa­mi­li­en inn­stilt på at det lø­ser seg i for­hold til et nytt opp­hold i Nord-Ame­ri­ka. FOTO: Hå­kon Mos­vold Lar­sen, Scan­pix
 
Thoresen har sagt opp i Salavat Ufa
Patrick Thoresen og agentene har i siste liten funnet ut at han kan si opp kontrakten med russiske Salavat Yulayev Ufa. I går kveld visste 26-åringen lite om hockeyframtida.

Publisert: 01.jun.2010 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: - Vi har prøvd å finne en luke i den russiske kontrakten. Vi har prøvd å komme ut av den, sier Patrick Thoresen til HA-sporten.
Det har han sammen med agentene nå gjort. Brevet med oppsigelsen er sendt østover.
- Jeg håper og tror det går i orden. Vi fant ut av vi har mistolket kontrakten nå helt på slutten.


1. juli ny dato


Thoresen har en klausul i toårskontrakten han skrev med Salavat Yulayev som sier han kan forlate klubben til fordel for et nytt eventyr i NHL.
Opprinnelig har de trodd at det kun gjaldt dersom han skrev under for en klubb i Nord-Amerika innen 1. juni, altså i dag.
- Det ville vært håpløst. Jeg får jo ikke gjort det før 1. juli, sier Patrick.


Flyers avventer


Men dersom det løser seg med de russiske seriemesterne, får han i stedet god tid på seg til å finne en ny arbeidsgiver.
- Philadelphia Flyers sitter fortsatt på rettighetene, men de kan velge å «trade» (bytte) meg. Signalene jeg har fått derfra går på at de vil gjøre seg ferdig med sesongen før de tar en vurdering på budsjettet og spillere inn og ut, forteller Thoresen.
Både han og resten av familien har nå innstilt seg på at det er en ny tur over dammen som er førsteprioritet. Forskjellen nå, er at Patrick selv, sammen med agentene Patrick Aronson og Patrick Carnbäck kan begynne å ta kontakt med andre klubber.
Snakker med andre klubber
Det har de ikke hatt lov til før nå.
- Vi holder på med et par klubber, men det har ikke skjedd noe spesielt ennå, skriver Patrick Carnbäck i en sms til HA-sporten.
- Det er han som sitter på siste oppdatering, og jeg vet egentlig lite. Det er mange som har ringt meg og spurt i dag, men jeg ønsker ikke si så mye mer for ikke å gi ut noe feilinformasjon, utdypet Thoresen sent i går kveld.
- Men det som er fint er vi kan sette oss ned, bruke litt tid og finne den rette pakken for alle sammen, forteller Hamar-gutten.


Spiller finale nå


Philadelphia Flyers spiller nå finale, men tapte den første kampen med 6-5 mot Furnes-ættede Dustin Byfugliens Chicago Blackhawks lørdag.
Flyers var i finalen i 1997, men har ikke vunnet Stanley Cup siden 1975.


Er ønsket tilbake av fansen


På diverse nettforum som Flyers-fansen ytrer sine meninger på, ønsker mange å se 26-åringen tilbake.
Tre stykker trekker fram hendelsen da Thoresen blokkerte et skudd med sine edlere deler sist han var i klubben, og sier at enhver spiller som ofrer seg for laget på den måten når som helst kan få komme tilbake.
Thoresen har også bokstavelig talt blitt satt pris på for sin gedigne suksess i russiske KHL den siste tiden. For noen dager siden fikk han utmerkelsen som vinner av prisen for best pluss/minus-statistikk. Han endte opp med pluss 45 på den statistikken, og ble nummer seks på poenglista i seriespillet, med 57 målpoeng (24+33) på 56 kamper i den grønne og hvite drakta. I sluttspillet ble han nummer fem med 14 (5+9) på 15 kamper.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke