17. aug
HERJET: Patrick Thoresen.
FOTO: NTB / Scanpix
 
Thoresen-dobbel da Djurgården vant
Patrick Thoresen scoret begge målene da Djurgården slo Rögle 2-1 i den svenske eliteserien i ishockey torsdag. Serieleder Skellefteå økte forspranget til lagene bak.

NTB
Publisert: 04.feb.2016 22:08
Oppdatert: 04.feb.2016 22:11

Thoresen og hans Djurgården jakter på en av de seks plassene som gir direkteplass i sluttspillkvartfinale. Etter torsdagens seier ligger Stockholm-klubben på plass nummer sju, poenget bak Sondre Olden og hans lagkamerater i Brynäs.

– Dette var en utrolig viktig seier. Vi var helt avhengig av å få denne trepoengeren for å henge med topp seks, sa Patrick Thoresen til C More etter kampen.

Den norske landslagsprofilen sendte hjemmelaget i ledelsen etter snaue sju minutter av åpningsperioden etter forarbeid av rekkekamerat Marcus Högström. Seks minutter før slutt i siste periode sto samme duo bak 2-0, og igjen var Thoresen mannen som satte pucken i mål bak Rögle-keeper Oscar Dansk.
Da hjalp det lite for gjestene at Felix Schütz reduserte til 2-1 rett etterpå. Djurgården tok seieren og tre meget viktige poeng.

– Det var Thoresen som var forskjellen på lagene. Vi hadde muligheten mot slutten, men var ikke kalde nok, sa Rögles trener Anders Eldebrink etter kampen.

Rögles norske keeper Lars Volden så hele kampen fra sidelinjen.

I toppen av SHL-tabellen økte Skellefteå sitt forsprang til rivalene med 3-0-seier borte mot Malmö. Mats Roselli Olsen og hans Frölunda ligger fortsatt nærmest serielederen til tross for 3-5-tapet for HV71 torsdag. Roselli Olsen fikk notert en målgivende pasning for gjestene.

Färjestad, med Jonas Holøs og Martin Røymark på isen, hadde små problemer med å slå tabelltreer Luleå 5-2. Karlstad-klubben er nå nummer fire på tabellen og har god kontroll på kvartfinaleplassen i sluttspillet.

Per Åge Skrøder og hans Modo holder på sin side liv i håpet om å unngå nedrykk med 1-0-seieren over Linköping. Fem poeng skiller opp til Rögle på trygg grunn. 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke