25. aug
FORBEREDELSER: Christopher Van Doorn er en svipptur hjemme i Hamar, før ferden går videre til sesongoppkjøring i Nord-Sverige. Det blir beinhardt, men 16-åringen ofrer gjerne litt blodsmak i munnen for å bli så god som mulig i ishockey. Her sitter han i Skellefteå-klær.FOTO: JACOB SUNDBLOM NYGAARD
 
Til svensk gigant for proffeksport
I 2014 ble fem Skellefteå-talenter draftet til NHL, og klubben er kjent for å være gode i utviklingsarbeidet sitt. Neste sesong spiller Christopher Van Doorn (16) fra Hamar på U18-laget.

Publisert: 20.jul.2016 06:48
Oppdatert: 20.jul.2016 06:54

– Det er en av de klubbene i Europa som eksporterer flest spillere til toppligaene. De er kjent for å utvikle gode spillere. Da jeg fikk tilbud derfra, var det umulig å takke nei, sier 2000-modellen, som er hjemme på sommerferie.

For to sesonger siden draftet klubben fra Nord-Sverige hele fem spillere til NHL, i David Rundblad (Chicago Blackhawks), Tim Erixon (Toronto Maple Leafs), Adam Larsson (Edmonton Oilers), Oscar Lindberg (New York Rangers) og Petter Granberg (Nashville Predators). Alle spiller nå enten i AHL eller NHL.

Forrige sesong var Skellefteå det laget med nest flest egenproduserte spillere på A-laget i hele den svenske eliteserien, SHL.

– Jeg føler jeg havner i trygge hender. Drømmen er å spille i en virkelig toppliga i fremtiden, sier Van Doorn.

– Har tro på meg selv

Forrige sesong spilte han både U16, U18 og U20-hockey i Storhamar.

– Dersom det ikke hadde kommet noe tilbud fra Skellefteå, ville jeg kanskje gått på WANG neste år, sier han, som nettopp er ferdig med ungdomsskolen, før han legger til:

– Her i Norge har jeg kunnet skli litt igjennom treningene uten å presse meg selv. Jeg har allered kjent på nivået i Sverige, og vet at der må jeg være på tå og hev til en hver tid. Nivået på treningene er veldig høyt. Jeg tror det vil gjøre meg til en bedre hockeyspiller.

Neste sesong skal han spille i U18-serien, og dermed med spillere som er født året tidligere enn han selv.

– Jeg har tro på meg selv og håper å takle nivået. Det føltes bra da jeg var der på prøvespill i romjula.

Fikk råd av kompisen

Fra før er Hamar-gutten Sander Olsen (17) allerede en del av U18-laget i Skellefteå. Van Doorn forteller at han har rådført seg med ham.

– Vi er kompiser fra før av og kjenner hverandre godt. Han har anbefalt å ta tilbudet, og på mange måter gått opp veien for meg. Introdusert meg for gutta på laget og slikt har han gjort.

I tiden fremover venter knallhard oppkjøring før sesongstart.

– Oppkjøringen blir et helvete, men det er jeg forberedt på. Man må igjennom det for å bli best, sier Christopher Van Doorn.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke