17. aug
 
Dragons tilbake i sitt rette element
Men veteran Pål Johnsen blir alltid trist av den første istreninga.

Publisert: 01.aug.2014 20:01
Oppdatert: 01.aug.2014 23:37

Sommeren har vært uutholdelig for Dragons. Etter semifinaleexiten på Jordal 2. april har det blitt svært få skøyteskjær på hockeygutta fra Hamar vest. 

- Jeg har ikke gått på skøyter siden semifinalen i vinter, forteller veteran Pål "Magic" Johnsen (38), som debuterte for Dragons tilbake i 1992 og nå er klar for en ny sesong i gult og blått.

Trist Johnsen

Fredag 1. august var Johnsen og de andre dragene endelig tilbake på den speilblanke isen i Hamar OL-Amfi, etter hele fire måneder uten skøyter på beina. 

- Man gleder seg, men samtidig blir man litt trist av den første istreninga hvert år, smiler Johnsen.

Se og hør hans forklaring på hvorfor i videoen over!

Usikre forventninger

Dragons røk dramatisk ut av NM-semifinalen i vår. Johnsen har foreløpig ikke klart for seg hva som forventes av gultrøyene kommende sesong.

- Vi har ikke prata om målsetningen ennå, og jeg er usikker på hvordan de nye spillerne er, så det er vanskelig å si så tidlig, sier Johnsen.

Den ivrige Dragons-fansen, som i hundretall stilte opp i OL-Amfien og overvar istrening nummer én, håper på mer enn semifinalespill til våren.

- Det kommer an på de nye spillerne, men jeg tror det blir bedre enn i fjor. Vi går for gull i NM, sier Supporterunion-leder Stian Bekkelund.

Sommeris i skipet

Også Vikingskipet åpnet sommerisen fredag, og både mosjonister og skøyteprofiler, med Håvard Bøkko i spissen, strømmet til den glatte hurtigløpsbana.

- Å komme tilbake hit er det man gleder seg til hele våren og sommeren. Man er alltid litt Bambi på glattisen den første økta etter en lang periode uten is, men det har føltes verre før, forteller Bøkko etter noen runder i Vikingskipet.

Viggo Sundmoen i Hamar Olympiske Anlegg forteller at sommerisen blir liggende en stund.

- Den er åpen til 17. august, og alle kan komme. Nå er landslaget her, men vi har plass til alle som vil gå på skøyer, lover han.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
BLIR SKUFFET: Pål Johnsen har alltid store forventninger til egen form før første istrening. Veteranen blir like skuffet hver gang. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke