24. aug
SPESIALUTSTYR: Eirik Skadsdammen kjører på med alpinutstyr på hjelmen mot Stjernen i Fredrikstad i kveld. FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
 
Tilbake med alpin-utstyr på hjelmen
Eirik Skadsdammen (32) har sprudlet på trening, og i kveld spiller han kamp igjen - med spesialbygd hjelm.

Publisert: 21.feb.2014 04:13
Oppdatert: -

Storhamar-veteranen gleder seg som en unge til å dra på seg drakta igjen.

- Jeg skal spille med en beskyttelse som ligner på den slalåmkjørerne bruker. Det er en sikkerhet, og ikke noe som hemmer meg på noen måte, sier Eirik Skadsdammen.

Tre brudd

Det var 4. juledag i fjor det smalt. Eirik Skadsdammen var uheldig, og ble truffet knallhardt i ansiktet av et slagskudd fra lagkamerat Lars Løkken Østli.

Det ble konstatert tre brudd. Ett i kraniet, ett ved venstre øyeeple og det siste i kinnbeinet. Kraniebruddet var naturlig nok det mest alvorlige bruddet.

Så ble det operasjon og åtte uker med mye alternativ trening.

- Det skal bli utrolig godt å spille kamp igjen, og nå får jeg viktig kamptrening før sluttspillet starter. Lørdag er det åtte uker siden smellen, og legene sa det ville ta åtte uker før det var grodd 100 prosent. Det var aldri aktuelt å ta noen sjanser. En liten smell, så kunne jeg slått opp igjen skaden. Men nå er det full fart, sier veteranen.

Full gass i to uker

Han har trent for fullt de to siste ukene, siden han fikk på spesialbeskyttelsen.

- Jeg har trent bra hele tida, så formen er bra. Jeg trenger nok noen bytt for å komme inn i kamptempo. Det har føltes bra på trening, og jeg har nok vært det du kan kalle veldig ivrig.

Det er ikke første gangen Skadsdammen får en smell. For et snaut år siden fikk han en susende takling av Frisk Asker-backen Kiel McLeod. TV-bildene var ikke pene.

- Den gangen var det kun snakk om hjernerystelse, selv om det så stygt ut. Da var jeg ute tre uker. Det spørs om jeg må være litt ekstra på vakt i desember/januar framover, sier 32-åringen, og gliser.

Trener Rune Gulliksen er veldig godt fornøyd med å få Skadsdammen tilbake.

- Han har trent godt lenge, og er i god form. Eirik har en sterk grunnfysikk, og han er alltid å stole på. Eirik ser veldig bra ut, og jeg er helt sikker på at han gleder seg til å spille kamp igjen, sier Storhamar-trener Rune Gulliksen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke