23. aug
KLAR: Jacob Berglund gleder seg til returmøtet med TPS Turku. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad
 
Tror tapet i Finland gir Storhamar mental fordel
Jacob Berglund trives som angripende underdog.

Publisert: 09.nov.2015 21:06
Oppdatert: 09.nov.2015 21:06

Storhamar ledet 3-0 etter en forrykende førsteperiode, men tapte til slutt 3-4 borte for Turku i forrige uke.

Men selv om Storhamar dermed må slå det finske storlaget med to mål for å avansere fra tirsdagens returoppgjør, har formsterke Jacob Berglund tro på mer Champions Hockey League-moro på Hamar vest utover vinteren.

- 3-4 føles som et bra utgangspunkt for oss. Det gjør at vi er underdogs, og det liker vi, smiler svensken og viser til tidligere bragder i CHL:

- Rent talentmessig har vi nok vært svakere enn flere av motstanderne våre, men vi har trivdes bra som underdogs, og viljemessig har vi gjort opp for nivåforskjellen på papiret.

Fysen på kvartfinale

Resultatet fra dobbeltoppgjørets første kamp gjør at Storhamar ikke kan være forsiktige eller forsvare noe forsprang; de gule og blå må opp og fram foran et fullsatt Hamar OL-Amfi tirsdag kveld.

- Det er nok alltid bedre å lede med ett mål enn å ligge under, men mentalt kan det kanskje gi oss en fordel. Vi må angripe, sier Berglund, som er veldig klar for å angripe seg helt til kvartfinalen i CHL:

- Det blir virkelig heftig. Vi vil være med videre i Europa, og hvis vi spiller som i førsteperioden i Finland, tror jeg at det går.

- Godt humør

Tirsdagens oppgjør kan ende i både himmelen og helvetet for Storhamar. Mye står på spill når kvartfinaleplass og snipp, snapp, snute er de to mulige utgangene.

Det gjør ifølge Berglund ikke stemningen alvorstynget dagen før dagen.

- Humøret er godt i spillergruppa. Vi spøker og ler som vanlig. Selv om det er vanskelig, må vi bare se på TPS-kampen som en helt vanlig kamp.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke