27. jun
NY SJANSE?: Daniel Wälitalo fikk en tung start mot Lørenskog, men spilte seg bra opp. Rune Gulliksen har ikke bestemt seg for om han får en ny sjanse, eller om Ruben Smith er tilbake i buret mot Frisk Asker.
 
Tjener 160.000 på Comet-konkursen
Men spillerne ønsket ikke en ekstra serierundeEn ekstra serierunde som følge av Comet-konkursen, betyr om lag 160.000 kroner inn i klubbkassa. Men sportslig sett ønsket ikke Storhamar-spillerne flere kamper.

Publisert: 10.okt.2009 05:03
Oppdatert: -
HAMAR: Norges Ishockeyforbund har bestemt at de opprinnelige kampene med Comet, skal erstattes av en ekstra serierunde.

Det betyr åtte ekstra kamper, fire hjemme og fire borte.
Det igjen betyr også mer mynt i klubbkassa til Storhamar Dragons.
Daglig leder Carl Oscar Bøe Andersen forteller at inntektene på hjemmekamper i snitt ligger på rundt 100.000 kroner. Samtidig anslår han et kostnadssnitt i forbindelse med bortekamper til å ligge et sted mellom 15.- og 20.000 kroner.
I regnestykket har vi tatt med de opprinnelige oppsatte kampene mot Comet.

Tjener mer på VIF
Et enkelt regnestykke forteller dermed at Storhamar ville tjent om lag 160.000 på kampene mot Comet, mens summen dobles slik det er nå.

- Det nye kampprogrammet betyr en ekstra inntjening. Det er viktig for oss. Å kutte ut kampene, ville betydd katastrofale følger for de fleste klubbene, sier Bøe Andersen.
I tillegg har Dragons vært heldige, med tanke på at de unngikk å fly til Stavanger, samtidig som en hjemmekamp mot Vålerenga betyr litt ekstra i form av publikum og dermed også salg av kioskvarer og effekter.
- Kampene mot Vålerenga gir ofte litt mer penger enn andre motstandere, bekrefter Coba.

- Burde blitt spurt
Sportslig sett, var det ikke like stor begeistring for det nye oppsettet.

- Gutta ønsket ikke denne løsningen. De fleste er ute i skole eller jobb i tillegg, og er på den måten ganske presset fra før. Belastningen var stor nok som den var, sier trener Rune Gulliksen.
Han mener også at forbundet burde snakket med klubbene før de tok en avgjørelse.
- Vi er ikke blitt spurt i denne saken. Jeg vet ikke hvordan det er med de andre klubbene, men jeg går ut fra at det gjelder for dem også. Dette er bare noe forbundet har bestemt, og jeg mener absolutt vi burde kunne ha en dialog.
Gulliksen ønsker imidlertid ikke gjøre mer ut av det.
- Jeg gidder ikke bruke tid på noe jeg ikke får gjort noe med. Vi må bare respektere avgjørelsen, og det gjør vi, sier Gulliksen.

- Frisk ny energi
I morgen tar han med seg spillerne til Asker, for å møte et Frisk-lag som tok sine to første poeng etter forlengning mot Stjernen.

- Frisk vant sin første kamp torsdag, og har sikkert fått ny energi. Vi vet litt om dem, og er klare på det er et godt hockeylag, selv om de ikke har fått ut alt de har inne ennå.
Foreløpig er det litt for tidlig å si noe om dragene gjør noen endringer etter sudden-triumfen mot serieleder Lørenskog.
- Vi har begynt å tenke litt fram mot kampen, men må bruke tida og treningene før vi tar noen avgjørelser. Men at vi reiser til Asker for å vinne, er helt klart, sier Gulliksen.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke