23. aug
 
Tøff VM-trekning for Norge
Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) presenterte onsdag gruppene i neste års ishockey-VM: Russland, Sverige og Tsjekkia venter i VM-gruppa som vil avgjøre om Norge går direkte til OL.

Publisert: 19.mai.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: Norge får en tøff vei mot en ny kvartfinale i VM i ishockey neste år. Onsdag kom puljeoppsettet som viser at det norske laget skal spille sinne innledende kamper i Sverige, i mesterskapet som er delt mellom Finland og Sverige.
Norge (9 i verden) kom i gruppe med Sverige (3), Russland (1), Tsjekkia (5), Tyskland (8), Latvia (12), Danmark (13) og Italia (17) og de fire beste lagene går til kvartfinale, mens det dårligste laget i hver gruppe rykker ned til nivå to, uten mer kvalifiseringsspill.
For å unngå at Sverige og Finland kom i samme gruppe, slik de skal etter verdensrankingen etter VM i Slovakia, og det internasjonale ishockeyforbundet byttet gruppe for Sverige og Canada.
For første gang har IIHF også gått bort fra at nasjonene møter lag fra den andre gruppa i kvartfinalene, for at lag, tilskuere og arrangører skal slippe å reise mellom Stockholm og Helsinki. Det betyr at Norge, dersom de skulle bli nummer fire i gruppespillet, må møte gruppevinneren i samme gruppe i en kvartfinale.
Gruppe A (Helsinki): Finland, Canada, USA, Sveits, Slovakia, Hviterussland, Frankrike, Kasakhstan.
28 gruppekamper og to kvartfinaler, to semifinaler, bronsekamp og finale spilles i Finland.
Gruppe B (Stockholm): Sverige, Russland, Tsjekkia, Tyskland, Norge, Latvia, Danmark og Italia.
Mesterskapet spilles fra 4.-20. mai i Finland og Sverige.
Semifinalene og medaljekampene spilles i Hartwall Arena i Helsinki.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke