20. aug
FORNØYD: Andreas Øksnes (t.v.) og Eirik Skadsdammen hadde all grunn til å smile torsdag. Blir det seierssmil i dag, er de klare for semifinalen.Foto: Fredrik Hubred Hagen
 
Traff med lånt kølle
Da Andreas Øksnes (23) ble matchvinner i siste sekund mot Sparta, var det med lånt hockeykølle.

Publisert: 15.mar.2014 04:13
Oppdatert: -

Storhamar-backen scoret ikke bare en gang, men to. Og det er ei historie bak de to slagskuddene.
Andreas knakk sin egen kølle på morgentreningen torsdag.
- Lars Erik Hesbråten og jeg spiller med ganske like køller, så jeg fikk låne ei av hans i kampen. Og jeg fikk jo bra treff; spesielt på det siste målet, så nå vil han sikkert ha tilbake kølla i lørdagens kamp, fleiper Andreas Øksnes.
- Kanskje det var litt magi i kølla også, ler han vel vitende om at Hesbråten hadde scoret fire kvartfinalemål før torsdagens kamp.
Som regel er det ikke Andreas Øksnes det heteste medieobjektet når Dragon spiller, men torsdagens kamp ble på flere måter hans øyeblikk.
- Fikk du sove natt til fredag?
- Jeg sovnet til slutt, men det ble litt mye etter kampen. Telefoner og mye på Twitter. Det var jo gøy, for det er ikke så ofte jeg er i den rollen, sier Øksnes, som er mer opptatt av laget enn seg selv.

Melding fra Smithurst

En av dem som gratulerte Øksnes var gamletreneren, Michael Smithurst.
- Jeg har hatt Michael som trener i sju år, og det er jo han som har lært meg å spille back. Jeg prater med han i ny og ne, selv om det ikke er så ofte nå. Jeg synes det var utrolig stort av han og Jonas Norgren å sette laget foran seg selv, mener Øksnes.
23-åringen er flasket opp med hockey i Storhamar, men valgte Frisk Asker da begynte på NTG. hvor han i tre år gikk sammen med Fredrik Lystad Jacobsen.
Etter å ha hatt Smithurst som trener i Frisk Asker, ble Hamar-gutten med tilbake til Hamar da Smithurst fikk jobb for klubben på Hamar vest.

- Må bare skyte

- Men tilbake til seiersmålet torsdag. Visste du hvor kort tid det var igjen?
- Jeg skjønte at vi hadde liten tid, og tenkte at jeg bare måtte skyte da jeg fikk pucken. Så oppdaget jeg at folk begynte å juble.
- Det er moro hvis scoringen kan bli viktig for klubben, men vi er 22 spillere som jobber sammen om det.
- Nå er det bare å glemme torsdagens kamp. Den neste er enda viktigere, og vi vet hvor viktig sluttspillet er for Storhamar.
- Blir du her neste sesong også?
- Jeg har jo utrolig lyst til det, og vi som spillergruppe håper å dra sluttspillet så langt som mulig og legge et så bra grunnlag for neste sesong som mulig, sier lagspilleren Andreas Øksnes.
 

Følg kampen her:

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke