20. aug
TOPP-TRIO: Det er ikke Pål John­sen, Joa­kim Jen­sen og Cato Ør­bæk, som her fei­rer Jen­sens avgjørende 5-3-mål mot Lø­ren­skog som har stuk­ket av. Det har imidlertid Stor­ha­mars tre nes­te mot­stan­de­re gjort. Spar­ta, Stav­an­ger og Vå­ler­en­ga ha
 
Trio stakk av
Den første av fem «runder» er spilt, og trioen Sparta, Stavanger og Vålerenga har allerede stukket av i toppen. Joakim Jensen er ikke overrasket over det som kan ligne en kamp om fjerdeplassen, men gir ikke opp medalje.

Publisert: 16.okt.2010 04:12
Oppdatert: -
HAMAR: Når ni kamper er spilt av årets serie, betyr det at alle lagene har møtt hverandre en gang.
Allerede kan man lese en klar tendens ut av tabellen.
Trioen Sparta (22 poeng), Stavanger (22) og Vålerenga (21) har stukket av i toppen.
For tar man Lørenskogs trekk på seks poeng med i beregningen, er Storhamar det fjerde beste laget, med sine 13 poeng.
Derfra og ned er det tett.
Mens det helt nederst kan virke som det blir en kamp mellom Stjernen og Frisk Asker å knipe den åttende og siste sluttspillplassen, selv om Manglerud Star trolig også vil «melde seg på» der.
- Det er ikke veldig overraskende at det er noen som drar fra i toppen, mens det er jevnt bak der. Det var som det ble spådd på forhånd, i hvert fall av de som mener de har peiling, sier Joakim Jensen.
- Gode mot topplagene
Klubben har ikke gått ut med noen offisiell målsetting, men han mener at laget må ta sikte på å havne på øvre halvdel.
- Det mener jeg at alle som holder med Storhamar synes.
Samtidig, med mer selvtillit etter tre strake seirer, mener han at laget fortsatt kan tørre å si at de ønsker å kjempe om medaljene.
- Det er tidlig og vi skal møte alle lagene fire ganger til, og alle de klisjeene der. Vi gir ikke opp medaljene, sier Jensen.
Han synes laget fikk dårlig betalt for innsatsen i de tre første kampene, mot nettopp de tre topplagene.
- Vi spilte jevnt med dem, og gjorde en ålreit figur, selv om vi ikke fikk med oss poeng. Det var nesten sånn at vi følte oss ranet for poeng. Derfor er vi absolutt ikke redde for å møte dem igjen, vi vet vi kan hevde oss, sier Storhamar-vingen.
- Må takle å styre kampene
Dragene møter nå Stavanger (hjemme søndag), Sparta (borte) og Vålerenga (hjemme) i de tre neste kampene.
- Det er bare Sparta vi har tapt mot hjemme, og jeg føler at vi er bra i gang på egen is.
Mot Rosenborg og MS ble det også tap, før de fulgte opp med trepoengere mot Stjernen, Lillehammer, og Lørenskog.
- Det er i kampene mot de antatt svakere lagene som det heter at vi hadde mer å gå på. Mot Rosenborg var det relativt greit, men vi klarte ikke helt å følge kampplanen. Mot MS er det ingen tvil om at vi ble spilt ut. Men vi har samlet oss og pratet ut, og det har gjort oss mer stabile defensivt. Da kommer det offensive også, sier Jensen.
Han har likevel et punkt laget må bedre, for at de skal klare målet om å sanke flere poeng nå enn de 13 de tok i første runde.
- Vi må takle å styre kamper. Vi må bli bedre til å føre, ikke bare være underdog, samtidig som vi holder tett defensivt. Lagene i toppen er gode bakover, og vi må klare oss med maks to-tre baklengsmål for å vinne kampene. Jeg føler vi er mange som er på gang nå.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke