16. jul
TILBAKE: Det er nå klart for comeback i Storhamar-drakta for Nathan Martz.Foto: Henning Rugsveen
 
Trolig spilleklar mot Lørenskog
Nathan Martz (30) gjør comeback i Dragons-drakta. Han kommer til Hamar mandag, og er trolig klar til den andre seriekampen mot Lørenskog.

Publisert: 31.aug.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: Kanadieren ble en helt blant både publikum og medspillere i 2007-2008-sesongen da Storhamar tok NM-gull. Han blir som nevnt, trolig klar for spill til den andre seriekampen mot Lørenskog. Det handler om regler i forhold til datoer og transferkort.

69 målpoeng

30-åringen skled ut av den gylne Dragons-sesongen med best pluss/minusstatistikk av alle i eliteserien.
- Forhåpentlig får vi kvalitet, og en spiller med lederegenskaper, som produserer poeng, sier Dragons-trener Michael Smithurst.
Etter sesongen i Dragons dro kanadieren til ungarsk hockey. Han ble ungarsk mester i 2009 og 2010 med Székesfehérvár.
Nå kommer han fra Budapest Stars.
Tilbake til suksessen i Dragons: Nathan Martz produserte 20 mål og 49 målgivende pasninger i løpet av 55 kamper.

Typisk senter

- Jeg tror han er en spiller som kan dra med seg de andre gutta. Dette er spennende. Jeg har sett ham spille, og det var veldig bra. Jeg har også hørt veldig mye bra om ham, sier Smithurst, som nå får flere muligheter i forhold til å komponere laget.
Nathan Martz er en typisk senter, og som statistikken viser, er han en god pasningslegger. Han er spesielt god til å legge målgivende pasninger fra bak motstandernes mål.
- Han liker å ha pucken, og det blir viktig for de andre spillerne å være i bevegelse, sier Smithurst, og legger til:
- Han er en god spiller, men han er bare en spiller. Jeg er opptatt av at de spillerne som har jobbet hardt, fortsetter å vise seg fram. Det at Martz kommer, kan ikke være noen sovepute, sier Dragons-treneren.
Nathan Martz kjenner Christian Larrivée godt, og de skal også bo i nærheten av hverandre i Hamar.

Fullfinansiert

Det er Truls Røise & co. i Powerplay Club som har fullfinansiert kanadieren.
- Det har vært bra tilsig av aksjonærer i Powerplay Club. Enkelte privatpersoner har også bidratt, men jeg trodde at flere i næringslivet i Hamar skulle være med. Men det viser seg at pengene sitter lenger inne, sier Truls Røise.
På grunn av økonomien har ikke Storhamar Dragons mulighet til å hente nye spillere sjøl. Derfor er hjelpen fra Røise & co. gull verdt.

Jakter på back

Og de gir seg ikke med signeringen av Nathan Martz. Nå jaktes det på en back.
Det er også et sterkt ønske fra Smithurst.
- En svensk agent jobber med saken, så får vi se. Målet er i utgangspunktet å finne en back så fort som mulig, men det må være klaff, selvfølgelig. Når det gjelder en back, så blir ikke det så dyrt som signeringen av Martz. Det handler om å finne en rutinert spiller, som kan hjelpe de unge gutta, sier Truls Røise.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke