24. jun
TUNG DAG: Daglig leder Erik Kristiansen fikk en dyster beskjed fra hockeyforbundet i går. Storhamar vil anke poengstraffen.FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
 
Tror ikke en anke vil føre fram for Dragons
Storhamar kommer, på bakgrunn av saksbehandlingen, til å anke poengstraffen forbundet ila dem i går, men hockeypresidenten tror ikke det betyr noe.

Publisert: 16.nov.2013 04:13
Oppdatert: -

- Jeg tror det er små sjanser for at den vil føre fram, sier ishockeypresident Gerhard Nilsen.

Dette forklarer han med at hvis en anke skal tas til følge, må det være to klare fronter. Han kan ikke se at det er tilfellet her.

Dårlig kommunikasjon

Storhamar kommer til å klage på saksbehandlingen i saken. Så sent som 28. oktober var klubben i møte med representanter for Norges Ishockeyforbund, og la fram alle tilgjengelige tall. Det avstedkom ingen kommentarer fra ishockeyforbundets side.

Da daglig leder i Storhamar, Erik Kristiansen, var i ferd med å legge siste hånd på verket på en ny månedsrapport til forbundet, fikk han beskjed om at klubben ville bli fratatt 15 poeng. Årsak: Klubben klarte ikke å holde de pålagte prognosene fra budsjettet som ble lagt fram i forbindelse med lisenssøknaden i april. Her ble Storhamar pålagt å gå 1.560.000 kroner i overskudd i driftsåret 2013, for å redusere gjelda med en tredjedel.

Realiteten har vist at klubben, ifølge prognosene, er i ferd med å styre mot et underskudd på omtrent den samme summen for i år. Det er prognosene og ikke de innsendte regnskapene, som for øvrig har vist driftsmessig pluss både i september og oktober, forbundet har lagt vekt på.

Norges Ishockeyforbund har strammet til tommeskruen flere hakk etter at flere av eliteserielagene har hatt problemer år etter år.

Overser investorer

- Et liv på kreditorenes regning, ødelegger sportens renommé. Storhamar har en av eliteseriens største utgiftsposter på spillere. I den situasjonen klubben er i, er dette som å drive økonomisk doping for å få resultater. Vi må få en slutt på at klubbene bruker penger de ikke har, sier Nilsen.

Det med økonomisk doping blir tilbakevist av så vel leder for Storhamar Dragons AS, Stein Onsrud, som daglig leder Erik Kristiansen.

- Det er riktig at vi har fått inn nye spillere, men alle disse er finansiert av eksterne krefter, blant annet av Powerplay Club, som også betaler lønningene deres. Hadde vi ikke hatt eksterne støttespillere, er dette penger vi ikke ville fått. Det endrer ingenting i forhold til klubbens regnskap, sier Onsrud.

Dette får ikke gehør hos Gerhard Nilsen:

- Melodien har jo vært at klubbene har brukt mer penger en de har hatt i mange, mange år. Underskuddet er ofte blitt ryddet opp i etter sesongslutt, ved hjelp av snille investorer. Jeg skjønner at Storhamar synes reaksjonen er kjempestreng, men nå må også hockeyen lære seg å sette tæring etter næring. Økonomisk doping gir en sportslig fordel. Dette er en situasjon vi ikke lenger vil sitte og se på. Dette er Storhamars egen feil og ingen god situasjon for norske hockey, sier Nilsen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke