6. des
PÅ HUGGET: Christian Larrivée spilte en god kamp mot Red Bull Salzburg.
FOTO: Magnus Mo Opsahl
 
- Det er utrolig
Kaptein Christian Larrivée tror nesten ikke det han er med på. I kveld ble Red Bull Salzburg sendt ut av CHL.

Publisert: 06.okt.2015 16.05
Oppdatert: 07.okt.2015 01.11

(Storhamar - Red Bull Salzburg 3-2)

Storhamar tok seg til en historisk åttedelsfinale da Red Bull Salzburg ble sendt hjem fra Hamar som slakt.

Etter kampen var det en fornøyd Christian Larrivée som snakket med HA-sporten.

- Det er helt utrolig det vi har fått til her. I kveld kastet alle seg ned og dekket skudd. Vi ville så gjerne vinne, og det var så deilig å klare det, smiler Larrivée.

Storhamar ledet 1-0 etter første periode mot Red Bull Salzburg. Jimmy Andersson fikk pucken på blålinja og skøyt fart innover mot Salzburg-buret. Der gjorde han ingen feil og satt pucken kontrollert ned til høyre. Men det var gjestene fra Østerrike som presset verst fra starten. Storhamar dro på seg flere utvisninger som gjorde at blåtrøyene måtte tåle et voldsomt press mot eget bur. Men Sasjas menn holdt unna og tok over initiativet i kampen. Storhamar virket solide inn mot første pause og takket være Andersson kunne de også gå i garderoben som ledende lag.

Gode i undertall

Andreperiode fortsatte med mange utvisninger, de fleste av dem i Red Bull Salzburgs favør. Omtrent seks minutter ut i perioden måtte vertene ut i tre mot fem. Red Bull hadde fra før presset stort mot Östlund i Storhamar-buret, og presset ble ikke mindre nå. Men blåtrøyene, med publikum i ryggen, red av 50 sekunder med to mann mindre på isen. Også de påfølgende 70 sekundene med én mann mindre holdt Storhamar pucken unna. Det kan ikke sies annet enn at vertene var meget gode i undertall for etter to perioder og 40 spilte minutter, var det fortsatt kun Jimmy Andersson som sto på scoringslisten.

uten keeper i fire minutter

Så kom tredjeperioden og gjestene våknet. Etter 45 minutter satte Brian Fahey inn utligningen etter at det glapp totalt for Storhamar-forsvaret. Gjestene måtte likevel ha to mål til for i det hele tatt klare sudden death. Og det ble ikke lettere for dem da Jacob Berglund sendte OL-Amfiet til himmels igjen med 2-1 tre minutter senere. Oksene fra Østerrike utlignet klarte 2-2 da det var fem minutter igjen å spille og tok ut keeperen da kuben viste fire minutter og 50 sekunder igjen. De var desperate for de måtte fortsatt score to mål før full tid. Det skjedde aldri. I stedet fikk Jimmy Andersson sitt andre mål for dagen på åpent mål. Stemningen var upåklagelig.

Christian Larrivée, som var langt mer pigg under kveldens kamp, var fornøyd med hvordan laget responderte etter den bergredelige Sparta-kampen lørdag.

- I dag spilte vi sånn vi skal. Stemningen var helt vill i hele laget, og nå blir det viktig at vi fortsetter med dette trøkket. Det vil bli bra, sier han.

Storhamars lag:

1. rekke: Erik de la Rose, Christian Bull - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Alexander Reichenberg.

2. rekke: Jimmy Andersson, Magnus Eikrem Haugen - Mikael Zettergren, Jacob Berglund, Hampus Gustafsson.

3. rekke: Andreas Øksnes, Patrik Bäärnhielm - Eirik Skadsdammen, Lars Erik Hesbråten, Martin Rønnild.

4. rekke: Stein-Andre Hagen, Simen Løvhaug Hansen - Anders Gulliksen, Jørgen Langdalen, Martin Gran.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke