15. des
OPTIMISTER: Ole Eskild og Elias Dahlstrøm tror på finalespill mot Stavanger etter at Storhamar har slått enten Sparta eller Vålerenga i semifinalen.Foto: Terje Midttun
 
Tror på superfinale
TV2´s ishockeyekspert og tidligere Furuset-, Storhamar- og Lillehammer-spiller Ole Eskild Dahlstrøm, velger Sparta på Storhamars vegne i semifinalen i ishockey.

Publisert: 16.mar.2015 10.23
Oppdatert: 16.mar.2015 12.11

Men det spiller ikke så stor rolle, for Storhamar blir å finne i finalen uansett, skal vi tro den tidligere hockeybriljanten. I finalen vil Storhamar møte Stavanger Oilers.

maktbytte

Ole Eskild Dahlstrøm mener Stavangers valg av motstander vil fortelle litt mer om den norske hockeykulturen enn hvem som skal møte hverandre i semifinalene før den store avslutningen:

For at det blir Vålerenga som har knekt Frisk med to målkalas på rad. 8-1-seier på bortebane mot Frisk er spikeren i kista for Asker-laget, det er ikke Dahlstrøm i tvil om. Men han ser også for seg at Stavanger vil signalisere et maktskifte i norsk hockey med å møte nettopp Vålerenga i semifinalen. Nå har de i alle fall anledningen til det. Å markere det i en NM-semifinale vil bli lagt merke til.

Kan ha noe å fortelle

– Gjør de det, er det for å fortelle Oslo-laget at deres æra som Norges beste hockeylag er forbi. Derfor kan det godt bli Stavanger – Vålerenga i semifinalen. I så fall vil Storhamar møte Sparta, mener han.

– For Sparta har Lørenskog på gaffelen. De leder når to kamper gjenstår. Begge spiller én kamp til hjemme hvis ikke Sparta vinner den neste kampen i Lørenskog. Uansett taler alt til Spartas fordel etter lørdagens resultater. Og Sparta har hittil, ikke slått Storhamar en eneste gang i serien denne sesongen. Jeg tror ikke det blir noen endring på det i semifinalene, heller. I så fall er Storhamar i finalen og det gir neppe høye odds at seriens to beste lag havner her.

Bedre enn Vålerenga 

Om Stavanger derimot skulle velge å møte vinneren av Sparta og Lørenskog i semifinalen, står Storhamar igjen med Vålerenga.

– Storhamar har hatt et tak på Oslo-laget gjennom sesongen og jeg tror ganske bestemt at Storhamar er bedre Vålerenga også nå, til tross for Vålerengas to målfester mot et sluttkjørt Frisk-lag.

Hvis det skal bli noe spenning over sluttspillfinalen i norsk hockey denne våren, må kampene gå mellom Stavanger og Storhamar.

– Jeg tror Storhamar, slik de har spilt etter den famøse sesongstarten, er det eneste laget som kan gi Stavanger motstand i kampen om bøtta, sier Dahlstrøm.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke