6. des
TRENINGSHALL: Tipsport Arena har inntil denne sesongen vårt hjemmebanen til Sparta Praha. Nå brukes den kun til trening.Foto: Sparta Praha
 
Tsjekkias mest omtalte klubb
Det er skyhøye forventninger til Sparta Praha. Landets klart mest omtalte klubb bør vinne det aller meste. Også CHL.

Publisert: 19.aug.2015 07.21
Oppdatert: 19.aug.2015 09.19

I Tsjekkia er Sparta Praha en solid merkevare innen idrett. Enten det er snakk om basketball, fotball eller ishockey.

– Hver eneste sesong er det naturlig å regne oss som favoritter. I alle turneringer og ligaer vi deltar i er forventningene store, og vi går for å vinne alt, forteller pressesjef Tomas Zetek til HA-sporten med et smil.

Den tradisjonsrike klubben åpner villig dørene da HA-sporten banker på klubbens inngangsdør i Tipsport Arena i Praha.

Teoretiker leder laget

Presis klokka 10.00 starter laget sin første og eneste isøkt for dagen, og det er kvalitet på det som skjer ute på isen.

Hovedtreneren Josef Jandac er inne i sin femte sesong som hovedtrener. Selv har han ingen spillerbakgrunn, og har en teoretisk tilnærming til faget, om vi skal tro de som følger laget jevnlig.

Å sitte fem år i denne jobben er ganske unikt. Ingen andre trenere i denne utgaven av tsjekkisk ligaen har hatt trenerjobben like lenge.

På tribunen i hallen er det tre journalister til stede i tillegg til HA-sporten og fire fotoglade asiatiske.– Det skrives veldig mye om klubben vår, og det som skrives har stor interesse i hele landet, sier Zetek og legger til at spillerne ofte har et anstrengt forhold til tsjekkisk presse.

– Ingen får snakke med pressen uten at jeg har godkjent det på forhånd, slår pressesjefen fast.

Økonomi ikke noe tema

Selv om Sparta Praha-sjefen gjerne snakker om klubben, blir det brått stopp når temaet blir økonomi.

– Ingen i tsjekkisk ishockey snakker om penger, og jeg kan derfor ikke fortelle hvor stor omsetning vi har i vår klubb, sier pressesjefen hyggelig, men likevel temmelig bestemt.

Likevel er det liten tvil om at tsjekkisk ishockey har langt mindre penger å rutte med enn de aller beste ligaene i Europa.

– Vi henter våre importspillere først og fremst fra Slovakia, sier Zetek som rangere kvaliteten på de beste europeiske ligaene slik:

➤ KHL i Russland.➤ SHL i Sverige.➤ NAL i Sveits.➤ SM-Liiga i Finland.➤ DEL Bundesliga i Tyskland➤ O2 Extraliga i Tsjekkia.

Sparta Praha har fem slovaker, en slovener og en canadier i årets A-stall..

 
KAMPARENA: Sparta Praha sin første kamp på den nye hjemmebanen O2 Arena er mot Storhamar i CHL.Foto. Sparta Praha
BACKKJEMPE: Adam Polasek gleder seg å møte Storhamar i CHL.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke