21. aug
ÅT­TEN­DE SER­VE­RING: An­dre­as Grön­dahl (helt til høy­re) ven­tet uego­is­tisk på at Jim­my An­ders­son (num­mer 69) skul­le full­fø­re sitt an­grep og sendt den mål­gi­ven­de pas­nin­gen i spil­le­for­len­gel­sen, hans åtte mål­gi­ven­de
 
Uegoistisk superservitør
Storhamar - Vålerenga 3-2 e.s. I to uker hadde Andreas Gröndahl fått kjeft av trenerne for ikke å skyte nok. Så kom han plutselig alene med Vålerenga-keeperen i spilleforlengelse. Han kunne bare smelle til, men slo en uegoistisk pasning til Jimmy Andersson som avgjorde hockeyfesten.

Publisert: 19.jan.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: Vi tar det kronologisk i tre forskjellige versjoner, det som skjedde 2.30 ut i spilleforlengelsen.
Først trener Peter Johansson:
- Det første jeg tenkte da Andreas fikk pucken var «Skjut, för helvete». Da jeg så Jimmy komme gjennom tenkte jeg i hvert fall at Andreas skulle skyte sjøl, ler Storhamar-treneren.
Så fra pasningsleggeren sjøl, Andreas Gröndahl:
- Jeg tenkte, nå skyter jeg! Men så fikk jeg pucken med ryggen mot mål, og ventet litt. Så oppdaget jeg Jimmy.
Så fra Jimmy Andersson:
- Da Andreas fikk pucken, tenkte jeg: Her er det ingen vits å gå på mål, han skyter, jo, ler Storhamars svenske back.
- Jeg trodde ikke skuddet mitt gikk i mål heller, men at keeperen reddet. Følelsen av å se pucken i målet var utrolig god. Jeg har ikke scoret siden i september.

Tredelt ære
Andersson ble en av tre matchvinnere i spilleforlengelsen da Vålerenga ble slått foran 5.411 tilskuere.
Andreas Gröndahl gjorde nemlig ikke det han var så god til da han returnerte til Storhamar før jul. Skjøt pucken i mål på første anledning.
Det som alle med blå og gule skjerf håpet på i går.
Men slik ble han like mye matchvinner som Andersson.
Æren må de også dele med Martin Blakseth Huse (se egen sak). Uten hans kjempeinnsats i forkant av avgjørelsen, da han vant pucken tilbake i Vålerengas sone, ville de to sistnevnte ikke fått sjansen.

Lover å skyte heretter
På de siste fem kampene har unggutten på utlån fra Södertälje åtte målgivende pasninger og ingen scoringer.
Det har fått trenerne til å henge på 20-åringen de siste to ukene. Mast skikkelig på at han skal skyte igjen.
Så mye at han tvilte et sekund mot Vålerenga, og sendte pasningen.
- Nå er det slutt. Jeg skal skyte mer heretter. Det skaper mer for et lag å skyte oftere enn jeg og vi gjør. Nå blir det ikke like mange gode pasninger til Lars Erik Hesbråten og Jimmy Andersson, sier Gröndahl med et smil.

God kombinasjon
Gröndahl har funnet seg perfekt til rette sammen med Christian Larrivée og nettopp Hesbråten. På fem kamper etter nyttår har de sterke 25 målpoeng til sammen.
- Vi utfyller hverandre utrolig godt. Hesbråten skyter jo også bra, det er nesten bare å sette han opp i skuddsituasjon akkurat nå. Jeg er glad for åtte målgivende, men man vil alltid score flere mål også.

- Viktig utover i sesongen
Trener Johansson kunne likevel ikke annet enn å skryte av Gröndahl i går kveld. Han fikk ikke mer kjeft fordi han ikke skjøt.
Men han håper å se flere skudd fra sin landsmann.
- Spesielt utover i sesongen, når vi nærmer oss sluttspillet, er det viktig at vi skyter mer. Som tidligere i sesongen, ser vi litt for ofte etter en pasningsmulighet, i stedet for å skyte - og jobbe på returer, sier Johansson.
Storhamar fikk flere returer av Vålerengas ellers så gode Patrick DesRochers i kampen, men klarte ikke å forvandle dem til nettkjenninger.
Det vil Johansson forbedre når NM-gullet står på menyen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke