20. jun
SKADEPLAGET: Patrick Thoresen sliter med smerter i området hvor lysken og magen møtes. Det hemmer han ikke mer enn at han for tiden storspiller for Djurgården i SHL.Foto: Mikael Fritzon /TT /NTB scanpix
 
Ikke kvitt lyskeproblemene - usikker på VM-spill
Patrick Thoresen har ikke blitt kvitt lyskeproblemene som har hemmet ham store deler av sesongen. Nå er han usikker på om han rekker VM i Russland i mai.

Publisert: 23.feb.2016 04:00
Oppdatert: 23.feb.2016 08:09

Hamar-gutten har de siste ukene storspilt for Djurgården, og han har overhodet ikke virket særlig hemmet av problemene øverst i lysken. Men han forteller at han fremdeles har smerter.

– Smertene sitter der magen møter lysken. Det gir seg aldri, så når jeg går på maks og tar høyresvinger, da kjenner jeg at det biter. I noen kamper så klarer jeg kanskje å strekke det litt ekstra, og da kjenner jeg det ganske bra dagen etter, forteller Thoresen til HA-sporten.

Dersom ikke smertene forsvinner før sesongen i Sverige er over, kan det være at han velger å ikke bli med det norske landslaget til VM-spill i Russland, hvor de norske gruppespillskampene spilles i Moskva.

Ingen hviletid

Thoresen forteller at han ikke har tid til å hvile lysken nå, i den viktige perioden som klubblaget nå er inne i.

– Da taper jeg formen min, og det kan jeg ikke gjøre, sier han.

Han forteller at det ville vært dårlig timing å hvile nå.

– Ja, det er mer det som er grunnen for at jeg må se an avgjørelsen for eventuelt VM-spill. Sesongen drar ut ganske langt hvis jeg skal spille der, også. Da er den ikke over før i midten av mai.

Han forteller at det ikke er stort annet å gjøre med skaden enn å ta det med ro og få nok hvile. Operasjon ville ikke ha utgjort noen forskjell.

– Det er det legen her har sagt. Vi har blitt enige om å ta en ny prat etter sesongen. Han har sagt det ikke blir verre enn det er nå, men at det er dager hvor det er verre enn andre. Jeg kan ikke få noen varige mén, men jeg må hvile for å bli helt frisk, sier han.

Det mest effektive som kan lindre smertene er å ta en kortisonsprøyte, men også da må han ha en hvileperiode, forteller han.

Sugen på VM

Thoresen forteller at det ville vært litt surt å gå glipp av et VM i Russland.

– Absolutt. Det er litt gøy at det er i nettopp Russland, ettersom jeg har spilt der i seks år. Det hadde vært enda mer optimalt om kampene våre var i St. Petersburg, sier han lattermildt.

– Vi får se hvor langt vi kommer her i Sverige. Så får jeg ta en prat med legen her og på Olympiatoppen, høre hva dem har å si, så får jeg ta en avgjørelse etter vi har hatt den praten.

Han forteller at det er mer enn bare situasjonen med lysken som er med i betraktningen for eventuell deltakelse med flagget på brystet i mai.

– Det jeg føler selv, er at jeg må tenke på framtiden min. Hvis jeg tenker lengre fram i tid, å gå inn i neste sesong med en vond lyske, så kan det sette en stopper et par sesonger før jeg har tenkt å legge opp. Det kan korte karrieren min, og det har jeg ikke lyst til. Jeg må tenke langsiktig og mer på meg selv i den alderen jeg er i nå, forteller Thoresen.

Får igjen for blodslitet

Hamar-gutten føler selv han er i storform, selv om lysken til tider plager ham.

– Absolutt. Jeg har fått igjen for den treningen jeg la ned for noen måneder siden, og så har det blomstret de siste 6–7 ukene. Ting går lettere nå. Jeg får igjen for hardt slit, og nedturene i starten av sesongen, hvor jeg ikke var i den formen jeg burde vært, som følge av skaden, sier han.

Under skadeperioden i fjor høst tilbrakte han utallige timer på ergometersykkelen for å holde formen i gang, og han kjørte ekstra tungt for å få det til å løsne formmessig, forteller han.

Han var heller aldri i tvil på om han ville finne tilbake til storspillet han har vist i mange år.

– Nei, så lenge jeg får tilbake formen så er jeg aldri det. Jeg vet at hvis jeg er i god form, så kommer jeg til å utgjøre en forskjell på isen, så det var bare opp til meg selv, sier han.

Etter en tung start, har det virkelig løsnet for 32-åringen, som nå står notert med 44 målpoeng fordelt på 42 kamper. Kjemien med rekkekameratene føler han bare er blitt bedre og bedre utover i sesongen.

– Det har kommet etter hvert, og det har også en stor del av æren for poengene mine.

Sammen med Matt Anderson og Daniel Brodin storspiller han.

– Ja, det føler jeg. Jeg føler jeg er i god form, orker mange minutter, og holder et høyt nivå. Selv om jeg ikke har friske bein i alle kamper, men det har litt med at jeg ikke har sluttet å trene, så visse kamper er jeg sliten. Men jeg føler jeg er i god form, sier Patrick Thoresen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke