18. aug
EN BU­KETT FRI­VIL­LI­GE: Den­ne gjen­gen og fle­re med dem, gjør det mu­lig å ar­ran­ge­re en hjem­me­kamp i is­hoc­key­ens eli­te­se­rie. Uten den­ne gjen­gen og kol­le­ge­ne de­res, had­de det ikke vært mu­lig for Stor­ha­mar å spil­le eli­te­se­rie­h
 
Uten disse stopper Dragons
Tre ganger er Storhamar Dragons blitt kåret som den beste kamparrangøren i norsk eliteserie i ishockey etter at Espen Løvås tok over som arrangementsansvarlig for ti år siden. Årsaken ser du på bildet.

Publisert: 10.feb.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: Ishockeyklubben på Hamar Vest har over 250 frivillige i sin dugnadsbase. I tillegg har klubben et større antall mennesker som kan steppe inn på kort varsel i forbindelse med sjukdom eller annet fravær. Så kom ikke å si at dugnadsviljen er borte i byene.

Stabiliteten imponerer

- Vi er i en unik situasjon, sier daglig leder i Storhamar Dragons, Carl Oscar Bøe Andersen.
Han går så langt som til å si at uten gjengen med frivillige, stopper Storhamar. Det hadde rett og slett ikke vært mulig å drive bedriften Storhamar Dragons uten disse medarbeiderne.
Mange av dem møter opp tre timer før hjemmekamper for å dra i gang alle forberedelsene hvor Iskroa og kaffekoking er blant de viktigste aktivitetene.
- Da sier det seg selv at det blir lange kvelder for mange av dem som bidrar. De gjør en imponerende jobb, sier COBA.
Det som imponerer han mest, er oppmøtefrekvensen og stabiliteten blant dem som er satt er satt opp på dugnadsjobbing.
- Det er jeg veldig glad for. Vi er prisgitt disse menneskenes innsats. Jeg vil faktisk gå så langt som til å si at de er en viktig brikke bak lagets sportslige prestasjoner, sier mannen som da han begynte som daglig leder i Dragons, trodde han visste det meste om klubben.

Mye skjer i kulissene

- Det gjorde jeg virkelig ikke. Det skjer så mye i kulissene her, som nesten ingen kan tenke seg rekkevidden av. Det er nok å nevne styringen av kuben og jobben som gjøres i sekretariatet under kampene. Store forberedelser må til for å få dette til å gli. De frivillige bidrar også til rammebetingelsene i klubben, og slik blir det et eneste stort lagspill av det, fra kaffekokere og parkeringsvakter til spillerne på isen. Suksessen vi har, kommer som et resultat av at alle bidrar.

350-500 innom hver dag

Carl Oscar Bøe Andersen har ofte lurt på hva som får folk til å gå på igjen, år etter år med dugnadsjobbing. Konklusjonen er at de som bidrar gjerne er folk som er litt mer enn middels interessert i hockey.
- Det har helt sikkert noe med miljø og sosial omgang å gjøre også. Mange er kommet inn i miljøet gjennom barna. Mange fortsetter etter at barna har vokst opp. Det finnes også eksempler på at innflyttere har fått et sosialt fotfeste i byen nettopp gjennom å bidra i frivilligkorpset.
- Hamar OL-Amfi er blitt en sosial møteplass. All aktiviteten skjer på et avgrenset område. Foreldrene bygger relasjoner mens barna trener. De treffes i lobbyen mens barna dusjer og slik utvikles nye vennskap, sier Coba, som opplyser at mellom 350 og 500 personerer er i hallen hver eneste dag!
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke