23. aug
DRAGONS-TAP: Storhamar Dragons tapte for Sparta.
 
Utvisninger felte Dragons
Storhamar Dragons pådro seg 40 utvisningsminutter mot Sparta.

Publisert: 11.mar.2014 21:23
Oppdatert: 31.mar.2014 18:44

SPARTA-STORHAMAR DRAGONS 5-3

Totalt pådro Storhamar seg 40 utvisningsminutter mot Sparta, og tre av baklengsmålene kom nettopp i undertall. Sparta vant til slutt 5-3.

I åpningsminuttene var ikke Storhamar Dragons til å kjenne igjen fra de to første kvartfinalene. Sparta la lista høyt og presset hardt, slik at Storhamar slet med å komme seg ut av egen sone.

Tre undertallsbaklengs

Og da Lars Løkken Østli måtte sitte i to pluss to minutter for både tripping og roughing, festet Sparta grepet. Først smalt det med Mats Weberg til 1-0, før Jens Hellgren like etterpå la på til 2-0, før Løkken Østli kom tilbake på isen igjen.

Et tafatt Storhamar våknet til live igjen med fem minutter igjen av første periode, og Joakim Jensen fikk redusert til 2-1 før pausesignalet gikk. Og selv om Storhamar dominerte fra startportene også i den andre perioden, var det Sparta som scoret igjen. Denne gangen var det Henrik Malmström som scoret til 3-1. Også denne gangen kom Sparta-målet i overtall. Likevel gikk det ikke mer enn ett minutt før Eirik Skadsdammen svarte til 3-2 for Storhamar.

- I fem mot fem er vi helt på høyde med Sparta, men vi er for svake både i over- og undertall, sier Joakim Jensen.

Øynet håp

Dragons øynet håpet den tredje perioden, men det håpet sluktes fort ved to kjappe Sparta-scoringer. To dårlige minutter i den tredje perioden økte Spartas forsprang med to mål ekstra, da Jonas Djupvik Løvlie og Marius Hagberg la på til både fire og fem mål.

Storhamar satte inn et massivt press mot slutten for å tette luka, men det holdt ikke, selv om Eirik Børresen reduserte ved én anledning. Dermed endte kampen 5-3, og Sparta reduserte Storhamars forsprang i kamper til 2-1.

- Vi tar med oss at vi får over 40 skudd mot ett av seriens beste hjemmelag, sier Jensen.

- Tungt etter 1-3

- Vi skaper utrolig mange sjanser. Nok til å vinne kampen, sier Storhamar-trener Rune Gulliksen etter det forsmedelige tapet.

Eirik Skadsdammen mener effektiviteten var avgjørense for Storhamar.

- Vi må sette flere sjanser om vi skal vinne, og det heldige 1-3-målet avgjorde kampen på mange måter. Etter den scoringen ble jobben vår veldig tung.

Dommerduoen Ole Stian Hansen og Stian Halm var i det gavmilde hjørnet og delte ut utvisningsminutter i hytt og pine. Storhamar ble straffet med to ti-minuttere og ti to-minuttere.

Torsdag er det ny batalje på Hamar, da den fjerde kvartfinalen skal avholdes.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke