24. aug
ENDELIG: Vålerenga og Espen Knutsen var sterke mot Lillehammer og vant 8-4 på borteis.
 
Vålerenga knuste Lillehammer
Oslo (NTB): Vålerenga vaker midt på tabellen, men fikk en skikkelig opptur i 8-4-seieren borte mot Lillehammer i ishockeyens eliteserie torsdag.

Publisert: 04.des.2014 22:04
Oppdatert: 05.des.2014 08:26

Med målfesten klatret Oslo-laget forbi nettopp Lillehammer og opp til 6.-plass. Forrige sesongs seriemester står med skuffende 36 poeng etter 24 kamper.

Etter kampen var VIF-trener Espen Knutsen fornøyd med det guttene hans leverte offensivt.

– Vi har scoret bra med mål i de to siste matchene. Vi gjorde åtte i dag og hadde sju mot Manglerud Star i forrige runde. Men det er ikke bra å slippe inn så mye som vi gjør, sa "Shampo" til NTB.

Vålerenga tok tidlig ledelsen i Kristins hall, men den glapp raskt. Etter første periode sto det 2-2 mellom lagene, der Daniel Sørvik og Morten Ask gjorde gjestenes mål.

Avgjorde

I midtperioden tok Vålerenga knekken på Lillehammer. Sørvik scoret igjen, mens Stefan Espeland, Tobias Lindström og Rasmus Juell gjorde hvert sitt mål. Vertene klarte bare å svare med én scoring ved Derek Arnold i denne perioden.

– Vi fikk matchen dit vi ville ha den i annen periode. Kampen var i realiteten avgjort da vi gjorde 6-3 i det pausesignalet lød. Vi kontrollerte det inn etter det, sa Knutsen.

Ask gjorde sitt annet mål for kvelden tidlig i siste periode. Fem minutter før slutt la Mathias Trygg på til 8-4.

Knutsen ser positivt på sesongen framover. Han mener Vålerenga kan kjempe om medalje.

– Veien opp til medaljeplass er ikke så veldig lang. Det er mange matcher igjen, og vi skal prøve å ta så mange poeng som mulig, Det blir ikke noe problem å motivere gutta.

Knappet innpå

Serietoer Lørenskog ledet bare 1-0 borte mot Manglerud Star helt til det var seks minutter. På tampen sørget Olai Johannessen og Wacey Rabbit for 3-0-seier til gjestene.

Romerikingene tok dermed innpå serieleder Stavanger, som tirsdag tapte 1-2 hjemme mot Storhamar. For Lørenskog skiller det sju poeng opp til tabelltoppen.

I Fredrikstad slo nysigneringen Ben Blood til umiddelbart. Amerikaneren scoret to mål i debuten da Stjernen slo bunnplasserte Kongsvinger 4-1.

Det så lenge ut til å gå mot hjemmeseier for Sparta Sarpsborg, men i tredje periode scoret Frisk Asker tre mål på rappen og snudde til 3-1-seier. (©NTB)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke