7. des
 
Berglund vant prestisjepris
Jacob Berglund er glad for prisen. Lagkameratene er langt fra overrasket over at han scoret et så flott mål som han gjorde.

Publisert: 10.feb.2016 04.00
Oppdatert: 10.feb.2016 13.00

Det var under hjemmekampen mot TPS Turku i november at Jacob Berglund leverte drømmescoringen som tirsdag kveld vant kåringen som det flotteste målet i Champions Hockey League.

– Det er utrolig morsomt. Det er ikke noe jeg hadde tenkt på før det kom fram nå at målet var i «finalen», og at jeg ledet den. Det er kjempegøy, sier Berglund stolt.

Med åtte minutter igjen av midtperioden plukket Berglund opp pucken på egen banehalvdel, før han satte fart mot TPS – målet. Svensken dro først av to mann på blålinjen, før han lurte finnenes siste forsvarsspiller, og var alene med keeper. TPS – keeperen ble fullstendig lurt av Berglunds finte, og hadde ingen sjanse til å forhindre svenskens iskalde avslutning fra å gå i mål.

Viktig mål

Berglund skjønte ikke med en gang at han nettopp hadde levert en drømmescoring.

– Akkurat i øyeblikket følte jeg bare at det var et veldig viktig mål, for det ble 1–1 og vi hadde litt taket på dem. Det var nok først i ettertid jeg tenkte at det var et veldig fint mål, forklarer Berglund til HA-sporten.

Svensken har storspilt for Storhamar denne sesongen og er lagets suverene poengplukker. Klubben håper Berglund fortsetter i Storhamar-trøya også neste sesong, men foreløpig er ingenting avklart angående hans framtid i Hamar.

Han erkjenner imidlertid at han håper innsatsen hans, og drømmemålet i Champions Hockey League, kan fungere som en døråpner for spill i enda større arenaer enn Hamar OL-Amfi.

– Absolutt. Det er klart jeg gjør det. Men folk «scouter» nok ikke spillere ut fra ett mål, heller, som jeg sier. Jeg vet ikke hvor mye det teller, men jeg kan absolutt håpe at det kan skje, smiler han.

Roser scoringen

Alexander Reichenberg var rekkekompis med Berglund under kampen mot det finske storlaget.

Han kan ikke få fullrost scoringen nok.

– Det var ganske sjukt. Det kom fra intet. Det var i slutten av et overtall, og plutselig gikk han mellom tre mann, og jeg skjønte ikke helt hva som hadde skjedd før han hadde dratt ut keeperen og satt den i åpent mål. Jeg stusset litt med en gang, men så tenkte jeg bare at det var et sjukt bra mål, sier Reichenberg smilende.

Han er ikke overrasket over at svensken dro fram en så nydelig scoring som han gjorde.

– Nei, overhodet ikke. Han gjør sånne ting hele tiden, og det er moro for ham, sier Reichenberg etter en knallhard treningsøkt.

Et eventyr

Berglund ser tilbake på Champions Hockey League-eventyret med stjerner i øynene.

– Det var fantastisk gøy. Det som var litt synd, var at vi fikk det litt tungt i hjemlig liga, med all reisingen. Men jeg hadde absolutt gjort det igjen. Det var et utrolig herlig eventyr å reise rundt i Europa og spille viktige kamper, forklarer Berglund, mens han hiver etter pusten etter en knallhardt økt under Aleksander Smirnovs ledelse.

– Tror du Sasja liker å se dere lide sånn?

– Ja, det tror jeg nok, ler Berglund før han fortsetter:

– Men det blir bra. Vi må komme i form igjen. Det er ganske bra å kjøre hardt nå mens det er en så lang periode uten kamper.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke