25. jun
I SKYGGEN: Pål Johnsen sklir forbi jublende Stavanger-spillere. Storhamar hadde ikke nok trøkk i går.
 
Var på sporet
Stavanger - Storhamar 3-1: Litt for lite trøkk, litt for veike avslutninger, og litt for tunge bein. Unge Storhamar yppet seg skikkelig, men ble sendt hjem på nattoget uten belønning.

Publisert: 21.nov.2008 06:11
Oppdatert: -
STAVANGER: Storhamar kom til Stavanger uten Lars Løkken Østli, Eerikki Koivu og Antti Hilden.

Det er spillere med rutine. Med trøkk. Og med kvalitet. Det merkes at de er borte.

Mye istid
Men Torbjørn Orskaug er en trener som ikke bruker det som noen unnskyldning - og det er bra.

Han ser heller positivt på at Fredrik Fleischer (20) spilte hvert tredje bytt, og at Mikkel Stensrud (19) fortsatte det han gjorde mot Lillehammer.
- Mange spillere spilte både over- og undertall, og det tar på. Det er moro å se på en type som Fredrik Fleischer, som aldri har fått så mye istid i en kamp på A-laget. Dette vokser han på, sier Orskaug, og fortsetter:

Litt spinkelt
- Vi har nok sjanser til å vinne kampen, men det ble litt for spinkelt, litt for veike avslutninger. Vi hadde mindre trøkk på mål enn Stavanger, sier Torbjørn Orskaug, og legger til:

- De satte press på oss, men vi forsvarte oss bra, og sto i mot.
Og så kommer temaet som gleder hockeyhjerte til Orskaug mest:
- Gutta var ikke fornøyde med å tape denne kampen. Det er et herlig trekk hos denne gjengen. De vil vinne. Det er en kollektiv sjøltillit i laget, og alle vet at vi kan slå alle, sier Torbjørn Orskaug.
Storhamar viste en herlig moral og vilje gjennom hele kampen. De gjorde det i en kamp hvor Oilers var hakket foran store deler av matchen. Og det var kun Jonas Norgren som ikke var på isen.

- For tafatte
Pål Johnsen var en av dem som kunne scoret i går.

- Vi ble trykt tilbake, og vi fikk ikke de gode kontringene. I tillegg var vi for dårlige i overtall, med for dårlige avslutninger. I en slik kamp må vi være giftigere i power play. Hadde vi hatt maks flyt, kunne vi vunnet, men de var mer aggressive enn oss. Sjøl må jeg innrømme at beina var litt for tunge i dag.
Ruben Smith sa det slik: - Vi hadde muligheter, men ble for tafatte, dessverre.

To sure utvisninger
Dragons ble også straffet hardt og urettferdig av dommer Eirik Hansen, som ikke hadde noen god kveld.

På stillingen 2-0 fikk Martin Blakseth Huse utvisning for å ta fra en Oilers-spiller pucken. Martin hadde større fart, og vippet opp kølla til motstanderen. Så stakk han av med pucken. Men ble utvist. Hjemmelaget scoret i det overtallet: 3-0.

Livf ble sint
Da det sto 3-1 fikk Mattias Livf utvisning for tripping.

Hva som skjedde?
Han sto nesten stille, og Stavanger-spilleren traff rumpa til Storhamar-kapteinen.
Da kokte det blant de gule og blå. Og mest hos Mattias Livf. Den sindige svensken ble skikkelig sint - og fikk ti minutter i tillegg for det.
- Jeg følte meg rett og slett urettferdig behandlet.
Og det hadde han grunn til.
Joakim Jensen scoret Storhamars mål etter et bra angrep på slutten. Jensen er giftig. Men i går Stavanger-laget giftigere.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke