20. aug
OFFENSIV: Rune Gulliksen ledet sin første istrening som hovedtrener i Storhamar Dragons i sin andre periode i rollen. Han varsler en mer offensiv hockey fra Storhamars side denne sesongen.
 
Varsler en mer OFFENSIV HOCKEY
Rune Gulliksen innrømmer at han kjente sommerfuglene i magen før første istrening i comebacksesongen i går. Nå varsler han et mer offensivt Storhamar Dragons kommende vinter.

Publisert: 04.aug.2009 05:01
Oppdatert: -

HAMAR: I går gikk Storhamar Dragons på isen for første gang denne sesongen.

Trener Rune Gulliksen er inne i sin andre periode som hovedtrener. Han innrømmer at han var spent før økta.
- For all del, det var spent for meg også. Å være trener i Storhamar er en spennende jobb, og jeg har gledet meg veldig til å komme i gang, smiler Gulliksen.
- Jeg kjente at det var noen sommerfugler i magen. Tenk på det, jeg er femti år. Men jeg tror det er viktig å kjenne at det kribler. Da har man den nødvendige driven.
Økta i går var av det varierende slaget. I begynnelsen lignet flere mer på Bambi enn potensielle gullhjelm-kandidater. Heldigvis tok det seg opp.
- Jeg synes det ble veldig ålreit. Vi hadde bra trøkk. Det viktigste er at vi har entusiasmen og motivasjonen, og det ser jeg at vi har, mener Gulliksen.

Utvikle det offensive
I sin forrige periode som Storhamar-trener var han kjent for en offensiv spillestil.

Spesielt de siste årene har Storhamar hatt defensiv organisering og tålmodighet og disiplin som førsteprioritet i spillet.
Gulliksen vil selvfølgelig ikke åpne helt opp, men varsler en mer offensiv hockey kommende sesong.
- Mitt fremste ønske er å utvikle det offensive spillet. Vi ønsker å være underholdende å se på, vi driver jo i en underholdningsbransje. Det er viktig at folk vil komme og se på oss.
- Storhamar har alltid vært gode defensivt, og det er selvfølgelig kjempeviktig, men vi må tørre å være offensive. Vi må gi spillerne mulighet til å være offensive. Har du pucken, slipper du ikke inn mål, sier Rune Gulliksen.

- Mindre kælking
Assistenttrener Ole Eskild Dahlstrøm, som også var en del av trenerteamet i fjor, skyter inn:

- Den største forskjellen, er at det vil bli stilt høyere krav til at medspillerne hele tiden er spillbare. Det blir mindre dumping av puck inn i sonen, vi vil spille oss gjennom midtsonen med pucken, ikke ved å kælke den fram, sier Dahlstrøm.
- Vi må ha samhandling, ikke bare de tre foran, men alle fem, sier Gulliksen.
De nye spillerne var på plass i går. Rekkesammensetningen er allerede nøye gjennomtenkt. Den kan naturligvis forandre seg, men foreløpig ser det sånn ut:
Johan Ramstedt går inn sammen med Pål Johnsen og Joakim Jensen, mens Marius Mathisrud tar plass i andrerekka sammen med Eirik Skadsdammen og Lars Erik Hesbråten.
- Det er ikke tilfeldig. Vi ønsker å gi disse rekkene muligheten til å vise seg fram.

Vil fordele kvalitetene
Gulliksen forklarer tankegangen bak sammensetningen.

- Jeg vil fordele kvalitetene på rekkene. Pål og Joakim er spillende typer, og Johan er litt lik dem. Jeg tror de tre kan bli bra sammen. Når det gjelder Eirik og Lars Erik er de to mer fysiske og tilfører power.
- Litt typisk Kongsvinger, smiler Dahlstrøm fra den andre enden av garderoben.
- Og Mathisrud er en snikskytter som kan passe sammen med de to, fullfører Gulliksen.
Tredjefemmeren ser ut som i fjor, med Eirik Børrensen, Trygve Hillestad og Martin Blakseth Huse.
Backparene så sånn ut: Mattias Livf, Mats Larsen Mostue - Andreas Hjelm, Eerikki Koivu og Teddy Midttun og Cato Ørbæk.

Viktig uke for unggutta
Denne uka kjøres det med fem rekker på trening. Flere unggutter får sjansen, og må gripe den for å bli med videre.

- Her må alle de unge ta sjansen og vise at de vil være med. Det er ikke gitt at man er med i år fordi man var med i fjor, sier Rune Gulliksen.
Som tenker utvikling før tabell.
- Først og fremst vil jeg at Storhamar skal bli et bedre hockeylag. Tabellen og plasseringsmål har jeg ikke tenkt så mye på, hevder Dragons-sjefen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke