25. jun
 
Veldig viktig markedsføring
Jeg er ganske sikker på at Sparta ikke har lyst på Storhamar i en kvartfinale etter tirsdagens kamp. Det blir like viktig å markere seg på samme måten mot Vålerenga i kveld. Sportskommentar

Publisert: 12.feb.2009 05:00
Oppdatert: -
HAMAR: Sparta leder serien med sju poeng, etter at de slo Storhamar 1-0 tirsdag, og Vålerenga overraskende tapte mot Comet.

Men Vålerenga er fortsatt nummer to, tre poeng foran Stavanger.

Har vært jevnt
Topplagene velger normalt de dårligst plasserte lagene i kvartfinale. Men den trenden kan altså endre seg. Sparta hadde skikkelig trøbbel mot Storhamar i sisteperioden tirsdag, og var heldige som ikke mistet poeng.

Som nevnt var det viktig å vise muskler, fire kamper før serien er ferdig, og det som virkelig betyr noe begynner.
Storhamar har ikke slått Vålerenga i serien på over ett år, men det har vært jevne kamper denne sesongen. Ett tap med ett mål, og ett tap etter straffer var gode kamper.
Det eneste unntaket var den siste kampene mellom lagene, hvor Vålerenga vant 4-0.
Klarer Dragons å holde oppe det trøkket de hadde tirsdag, spesielt i sisteperioden, blir det en jevn kamp i kveld.
Og det kan holde i forhold til å få Shampo Knutsen & co. til å velge en annen kvartfinalemotstander.

Oilers gode hjemme
Før kveldens kamp er Storhamar nummer åtte, med to poeng opp til 6. plassen, som Frisk-Asker har. 6. plassen er mulig, og bør være et naturlig mål i de siste kampene. For nå er det viktig å finne formen og flyten i forhold til sluttspillet.

Dragons har igjen VIF (h), Frisk (b), Stjernen (h) og Furuset (b).
Når det gjelder lagene bak Sparta og Vålerenga, slik tabellen er nå, virker Stavanger sterkest, sjøl om de slet litt i Askerhallen tirsdag. Men slik er Oilers. De er et fantastisk hjemmelag. Borte har de vært lurvete.

Stjernen-skader
Stjernen sliter med skader, spesielt på backsiden, men det bedrer seg trolig fram til sluttspillet starter. Frisk-Asker og Lørenskog har svingt i prestasjonene, som Storhamar. Frisk har en tynn stall, med noen klassespillere, mens Lørenskog er veldig avhengige av de transatlantiske gutta.
Positivt tap…
Det Dragons-gutta presenterte mot Sparta tirsdag, var veldig positivt, tross tap. Det var trygt bakover, og spillerne hadde bra fart gjennom midtsonen. Spesielt Kristian Forsberg imponerte. Det virker som om femmerne har satt seg.

Men det må dyttes inn flere spillere foran mål, og det må fortsatt terpes avslutninger. Det er greit å si at ting vil løsne etter hvert.
Men dette har også med kvalitet å gjøre.
Og den må tas fram før sluttspillet starter.
Uansett motstander.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke