5. des
13 MÅL­PO­ENG: Ei­rik Skads­dam­men, Pål John­sen, Joa­kim Jen­sen, Fred­rik Ly­stad Ja­cob­sen og Chris­ti­an Lar­ri­vée sør­get for hele 13 mål­po­eng mot Frisk As­ker.Foto: Sten-Erik Stor­moen
 
Venter enda mer av 1. rekka
Frisk Asker - Storhamar 1-5 Førsterekka bidro med tre mål og tilsammen åtte målpoeng. Trener Peter Johansson forventer enda mer av dem enn det han så mot Frisk Asker.

Publisert: 04.sep.2010 04.12
Oppdatert: -

ASKER: Joakim Jensen scoret to, Eirik Skadsdammen ett. Begge bidro også med målgivende.
Det gjorde også Pål Johnsen.
- Det er bra at de produserer målpoeng. Men førstefemmeren kan mye mer enn de viste i dag. Jeg forventer enda mer av dem, sier Peter Johansson, og tenker blant annet på utnyttelsen av overtallspillet.
Der fikk de flere sjanser i går, uten tellende resultatet.
Men det offensive spillet i spill fem mot fem var bra.
- Jeg synes vi spilte bedre i dag. Vi var gode offensivt, spesielt i fem mot fem, sier tomålsscorer Joakim Jensen.
Han tolker uttalelsen til Peter Johansson positivt.
- Det er bra at vi har en trener som ikke bare er fornøyd selv om vi vinner 5-1. Det er fint at han ser ting han vil rette på, mener snikskytteren, som også har en formening om hva treneren sikter til.

- Kan ikke score i hvert bytt
- I dag glimtet vi til på målene, men til tider spilte vi ikke så kontrollert som vi bør. Vi kan ikke score i hvert bytt, og må bli flinkere til å spille trygt de gangene vi innser at målet ikke kommer i dette byttet. I tillegg bør vi klare å utnytte overtallspillet bedre.
I fjor var Storhamar best i serien i overtall og nest best i undertall.
- Da er det for dårlig i fem mot fem, når vi havner på åttendeplass. Med en sånn statstikk i de nøkkelfasene, bør vi minst havne på øvre halvdel, sier Jensen.
Han mener også det er positivt at laget har mer å gå på.

- Press av å spille med Larrivèe
Legger man til andrerekkas Fredrik Lystad Jacobsen og Christian Larrivèe, produserte fem mann totalt 13 målpoeng. Asker-gutten Lystad Jacobsen hadde to fine mål mot gamleklubben.
- Dette var gøy. Vi viste at vi er på gang. 13 målpoeng på fem spillere viser at vi har mange som kan produsere. Jeg synes vi spiller bedre og bedre for hver kamp, sier Lystad Jacobsen, som utnyttet to flotte pasninger fra Larrivèe.
- Det er herlig å spille med en sånn spiller. Dette var bare den fjerde kampen vår sammen, men jeg tror det blir knallbra når vi blir mer samspilte. Jeg kan takke Larrivèe for spesielt det første målet.
- Du må jo levere litt du også, når du spiller med en som Larrivèe?
- Ja, det blir litt ekstra press på meg. Men det må jeg takle. Jeg trener hardt på avslutninger, og får spesialtrening fra Michael Smithurst, smiler Lystad Jacobsen, idet Smithurst passerer og spør om eleven som ble med fra Frisk har husket å skryte litt av ham også.

God Koenig
Helt bakerst sto keeper Trevor Koenig en god kamp, og viste seg som en nyttig spiller med sin offensive stil. Hans behandling av pucken med spaken skiller seg ut, og ved flere anledninger opererte han som en slags sweeper bak backene.
I store deler av kampen hadde dragene kontroll på et høytpressende Asker-lag.
- Foruten en del av 2. perioden, før vi scorer 3-1-målet, gjorde vi mye bra. Men vi mistet fortsatt alt for mange pucker i midtsonen. Det må bedres, sier Peter Johansson.
Han setter spillet i undertall på plusskontoen, og gir skryt til spillerne i tredje- og fjerdefemmeren også.
- Man kan allerde se at laget opptrer mer aggressivt i presset enn tidligere. Hvordan synes du spillerne har respondert på spillestilen?
- Jeg håper det synes, jeg vet ikke så mye om hvordan det har vært før. Men det ser bra ut, og det betyr vel at de liker det. Jeg håper og tror de synes det er ok, det er sånn vi vil spille, sier Peter Johansson, som er klar for ny kamp allerede i dag. Stjernen står på motsatt halvdel når pucken droppes.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke