12. des
KLAGET: Anders Braavold ertet på seg noen Dragons-hjerter.
FOTO: TERJE MIDTTUN.
 
Verdt å ta en ekstraomgang
Lønn: Anders Braavold ertet på seg noen Dragons-hjerter da han klagde på lønna.

Publisert: 30.okt.2014 10.35
Oppdatert: 30.okt.2014 10.47

Det er flere grunner til at 19-åringen valgte å kaste inn i håndkleet midt i sesongen og midt i tidenes verste backkrise, men det alle fester seg ved, er antydningen om at lønna på 50.000 kroner i året blir nevnt som en av grunnene til å gi seg.

I en røff sport som hockey får du raskt et sytestempel da. I hockey handler det om å blø for laget og akseptere din plass i hierarkiet. Og slik økonomien er i Dragons nå, er det ingen som skal snakke opp seg selv framfor laget.

Fra Braavolds ståsted

Men før altfor mange hogger hodet av unge Braavold, er det på sin plass å reflektere over flere momenter ved saken.

Braavold ba absolutt ikke om å komme på TV2 og snakke om dette. Han ble først plassert i en stol hvor han skulle snakke om hvorfor han ga seg og om han kan tenke seg å gjøre comeback. Som en litt usikker gutt, både til livet generelt og avgjørelsen om å gi seg, får vi et inntrykk av at han angrer litt på at han ikke fortsatt spiller.

I direktesendingen fikk han mikrofonen i ansiktet og måtte snakke rett fra levra på direkte fjernsyn. Kanskje kom ikke alt fram akkurat slik han føler og tenker det heller, men det er til å forstå at gutten reagerer på at Bryan Schmidt, som ikke var noe bedre enn Braavold i sluttspillet forrige sesong, fikk 40.000 i måneden, mens han selv spilte gratis.

SI DIN MENING: Hva mener du om dette? Si din mening her!

Den unge lovende backen levde nok greit med det så lenge han visste at det kom en ny mulighet neste sesong, men den ble ganske raskt kneblet da klubben sto ved et være eller ikke være økonomisk.

Da tenkte han nok at 50.000 er mer enn ikke noe. Og ok, jeg blir med videre, for hockey er jo ganske kult.

Jeg vil tro at det ikke føltes like kult når hverdagen kom i september med lange bussreiser og korte lønnsslipper.

Da er veien kort for en ung gutt til å tenke: Er det virkelig verdt det?

Hva kan gjøres?

Jeg kan forstå at Aleksander Smirnov tenner på alle pluggene når han hører at Braavold ikke synes han er blitt fulgt opp godt nok, for Smirnov mener selvsagt at han har gjort akkurat det. Og det er heller ingen grunn til å tvile på Smirnovs ord.

Problemet er at Braavolds tanker handler om så mye mer enn det som har skjedd siden Smirnov kom til klubben.

Det handler om en urettferdig lønnspolitikk, som ingen kan argumentere imot. Og det handler om en gutt som kanskje ikke brenner hundre prosent for sporten, slik det ideelle er.

Spørsmålet Storhamar heller bør stille seg, framfor å irettesette en ung gutt, må være hvordan kan vi unngå flere slike tilfeller, for Hamar er en liten by og talentene står ikke kø for å ta Braavolds plass, og hvordan kan vi få slike gutter som Anders Braavold til å føle at Storhamar Dragons er uunnværlig for livet hans?

Jeg tror Braavold selv er den første til å innrømme at han heller ikke ga Storhamar muligheten til å møte ham på problemstillingene sine, men det er aldri for seint å snu.

Talentet hans er udiskutabelt. Da er det, for begge parters skyld, verdt å ta en ekstraomgang på problemstillingen og se om ikke Anders Braavold og Storhamar Dragons faktisk hører mer sammen enn de tror akkurat nå.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
GA SEG: Unggutten Anders Braavold var god og lovende, men valgte å gi seg med hockey på dagen.
FOTO: KAI KRISTIANSEN.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke