25. jun
UVISST: Styreleder Tore Tomter & co vet fortsatt ikke noe om driften av ishallene i 2009.
 
Vet fortsatt ikke noe om 2009-drift
I går vedtok kommunestyret at Storhamar får et lån på 500.000 kroner. Det kan bli gjort om til en bevilgning til yngres for å redde 2008. Men hvordan ishallene skal driftes på nyåret er fortsatt uvisst.

Publisert: 18.des.2008 05:39
Oppdatert: -
HAMAR: Styreleder Tore Tomter ville ikke si så mye om saken sent i går kveld, men det er ingen tvil om at Storhamar lever i en uvisshet som er tung.
Må avgi rapport
19. desember skal klubben legge fram en prognoserapport til Norges Ishockeyforbund i forhold til lisenskrav.

Og det ligger i kortene at det er vanskelig å legge fram noen tall når det fortsatt er uvisst hva de eventuelt skal betale i leie.
2009 og drift ble diskutert i går, men det ble altså ikke bestemt noe.
- Det vil koste penger uansett. Jeg mener det er kommunens plikt å holde is i Hamar, i hvert fall til det ligger en kunstfrossen bane utendørs klar, sier Geir Byberg i KrF, og fortsetter:
- Jeg tror det er best at Storhamar står for driften.
Det er komiteen for næring og kultur som skal se på framtidig drift av ishallene på Hamar vest.

Fikk lån
Når det gjelder tilskudd for å redde 2008, har Storhamar tidligere fått en bevilgning på en million kroner til drift av ishallene. I søknaden lå det 1,5 millioner. Den siste halve millionen var altså oppe i går kveld, og det ble vedtatt at det skulle gis som et lån.

Men det kan bli en bevilgning det også. Et utvalg skal se på regnskapet, og poenget er at pengene må relateres til yngres avdeling.
Det ble også heftig debattert sist. Politikerne tvilte på tallene som de har fått av Storhamar. Politikerne etterlyser et mer detaljert regnskap på hva som går til elite og hva som går til bredde.

- Må bli skjønn
Tore Tomter kommenterer det slik:

- Hva skal dette utvalget granske? Når det gjelder faste kostnader må det bli en skjønnsmessig vurdering. De ansatte fører ikke timeskjema. Det er kjedelig ikke å bli trodd.
Vedtaket om lån ble avgjort med ordfører Einar Busteruds dobbeltstemme. Eva Arnseth fra Arbeiderpartiet var inhabil, og det stilte ingen vara. Det ble avgjørende.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke