20. aug
VIF-direktør Jan Tore Kjær tror Vålerenga avgjør i kveld.
 
VIF-Kjær: - Trodde det gikk av seg selv
Vålerengas hockeygutter ledet 3-0 i kamper i semifinaleserien mot Storhamar. Så stoppet det opp for Espen Knutsen & co.

Publisert: 31.mar.2014 13:06
Oppdatert: 01.apr.2014 11:40

Nå har Storhamar vunnet de to siste kampene, og i kveld møtes lagene i Hamar OL-Amfi til en sjette semifinale.

- Vi er ikke slitne

- Jeg tror det avgjøres i dag, sier VIF-direktør Jan Tore Kjær.

Storhamar avgjorde den fjerde semifinalekampen på egen is sekunder før slutt. På Jordal lørdag ble det 5-2-seier mot et blekt VIF-lag.

Direktør Kjær tror noe av forklaringen på de to strake tapene skyldes det som skjedde i de tre første kampene, som Vålerenga vant.

- Det gikk kanskje for lett i de tre første kampene. Det kan ha sneket seg inn en følelse av at dette skulle gå av seg selv. Jeg tror ikke spillerne våre er slitne og det kan være grunnen til at vi har tapt to strake. Dette er nok mer en psykisk greie. Hvis våre spillere ikke yter 100 prosent kan vi tape mot hvem som helst. Vi må opptre som et lag og ha 100 prosent lagsamarbeid, sier Kjær.

- Mange har fleipet mye om at vi ønsket en ny hjemmekamp på Jordal på lørdag, men det er jo ikke sånn det fungerer. Storhamar har vært mye bedre enn oss i de to siste kampene, vi trodde det gikk av seg selv, sier Kjær.

Espeland ute

Han husker godt kvartfinaleserien fra 2012 mot samme lag. Den gang ledet Storhamar 2-0 i kamper, men så snudde Vålerenga til 3-2. Storhamar utlignet, før det hele ble avgjort i en syvende kamp på Jordal Amfi. Vålerenga vant til slutt.

Situasjonen kan bli den samme nå.

Mens Vålerenga kan avgjøre og ta seg til finale i kveld, kan Stavanger Oilers ryke ut i kveld. Petter Thoresens regjerende NM-gullvinnere ligger under 3-2 i kamper, og lagene møtes i Kristins hall på Lillehammer i kveld.

- Hvor stor vil nedturen bli hvis hverken VIF eller Oilers tar seg til finalen?

- Det snakker vi ikke om nå. Vi har mer enn nok nå med å tenke på oss selv. Nå handler det om å gjøre jobben og ta seg til finalen, så får vi se på hvem vi eventuelt møter, sier Kjær.

Vålerenga må klare seg uten backen Stefan Espeland i kveld. Han pådro seg en smell i brystet og skulderen mot Storhamar sist, og rekker ikke kveldens kamp. 

Følg kampen i kveld