9. des
3-3: Steffen Søberg og Vålerenga hadde semifinaleserien i sin hule hånd, med 3-0-ledelse. Nå ser alt annerledes ut.
 
VIF-spillerne stengte garderoben etter nytt tap
Shampos menn pratet ut etter det tredje strake semifinaletapet for Storhamar.

Publisert: 31.mar.2014 20.16
Oppdatert: 01.apr.2014 17.19

Storhamar – Vålerenga 1-0:

HAMAR OL-AMFI (aftenposten.no): Vålerenga tapte sin tredje strake semifinale mot Storhamar. Det betyr en syvende semifinale i på Jordal. Der er alt presset på VIF, sier Storhamars matchvinner.

For etter å ha ledet 3–0 i kamper, til Storhamars 3-3-utligning i går, har noe skjedd med VIF. Derav møtet på kammerset på Hamar i går.

– Det var vi guttene som hadde en prat om hva som har skjedd. Vi ville få satt ord på våre følelser på hvorfor det har snudd som det har gjort. Det var ikke noe dramatikk i det, sier Morten Ask etter 1-0-tapet i Hamar OL-Amfi i går.

Han var en av VIFs beste og viktigste spillere i serien, men i likhet med flere av de offensive profilene i Vålerenga har det stoppet litt opp. En forutsigbar måte å spille på, litt marginer imot og liten produksjon fremover på isen, og vips står det 3–3 i kamper og alt må avgjøres på Jordal i morgen.

– Må bryte mønsteret

I tillegg har Storhamar begynt å se ut som et drivende godt ishockeylag igjen.

 

– Jeg føler vi er gode nok til å kunne snu denne trenden. Men Storhamar har fått oss ut av stilen. Det er for enkelt å spille mot oss. Det må vi få gjort noe med, sier Ask.

Mens spillerne låste garderoben i døren i et kvarters tid etter kampslutt, satt trenerteamet i rommet ved siden av. Heller ikke der sto stemningen i taket.

– Hva som har skjedd med oss? Vi vinner ikke kamper så lenge vi ikke scorer mål. Det er for få spillere som produserer. De offensive spillerne våre må bryte mønsteret, stå frem og kunne dra av en mann. Får vi ikke til det blir det slik som i dag, sier trener Espen Knutsen.

– Er det noe dere i trenerapparatet kan gjøre for å få orden på det?

– Det tror jeg egentlig ikke. Det er ikke innsatsen det står på. Vi går på med det vi har og med det vi kan. Men scorer vi ikke vinner vi heller ikke.

– Hvordan preger denne utviklingen dere?

– Mange ser nok tilbake på den fjerde kampen på Hamar, hvor vi burde avgjort dette. Men vi må brette opp ermene. Nå håper jeg bare inderlig at Klanen kan være med og bære oss frem i 60 minutter på onsdag. Men hallo, det er dette som er gøy. Dette er noe av det største disse spillerne kan få oppleve, sier Shampo.

Tenker ikke på finale

Og legger til:

– Det er ingen hos oss som tenker på finale nå. Kanskje noen gjorde det etter den tredje kampen, da vi ledet 3-0 i kamper. Men det er glemt nå. Alt handler om kampen på søndag.

Joakim Jensen ble matchvinner foran 4500 tilskuere i går. 14 minutter ut i midtperioden sikret han Storhamar en siste sjanse på å ta seg til NM-finale. Norgesmesteren fra 2008 er i semifinale for første gang på fire år.

– Alt presset er på Vålerenga nå, sier Joakim Jensen.

– Hvordan var det å avgjøre denne kampen og sikre 3–3 i kamper?

– Det var utrolig deilig. Da jeg snudde meg etter at jeg scoret fikk jeg jubelbrøl fra 4500 mennesker rett i fleisen. Det var en herlig følelse.

Veteran Pål Johnsen melder seg på:

– Dette er en magisk tid på året. Solen skinner ute, vi spiller sluttspill, og vi vinner. Det blir ikke bedre enn dette, sier mannen som på Hamar har fått kallenavnet «Magic».

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke