22. aug
VIKTIG: Roy Johansen står foran en spennende landskampsesong.
 
Viktig lands- lagssesong
Kommende sesong blir nok en gang viktig for Roy Johansens utvalgte iskrigere. Ved siden av VM i mai blir OL-kvalifiseringen på hjemmebane i februar hovedmålene.

Publisert: 18.sep.2008 06:04
Oppdatert: -

OSLO: Landslagssjefen understreket under eliteseriens presse- og trenerseminar på Jordal Amfi mandag betydningen av at internasjonal ishockey er blitt mer og mer for atletiske spillere.

- Alle som var med i fjor er innstilt på å være med videre. Det eneste usikre er situasjonen til Tore Vikingstad, sa landslagssjef Roy Johansen.

Han hadde ellers et klart budskap til norske eliteseriespillere: - Tren mer. Ishockey er en idrett for atleter!

- Jeg vil understreke sterkt at uten de ukene vi har fått i forkant av de siste verdensmesterskapene, hadde vi ikke kunnet beholde plassen, sa Johansen.

Den første landslagssamlingen er i forkant av firenasjonersturneringen på hjemmebane i midten av november. Da er Italia, Frankrike og Østerrike motstandere.

I desember er den en ny firenasjonersturnering i Kiev i Ukraina før OL-kvalifiseringen på hjemmebane i februar. Da er det Danmark og Frankrike pluss et lag fra prekvalifiseringen som skal spille om retten til å få delta i Vancouver-OL i 2010.
I mai er det VM i Sveits. På nytt er Danmark motstander i innledende gruppe sammen med Finland og Tsjekkia.
Torsdag starter eliteserien for fullt. Ut fra presentasjonen av stallene går det mot en svært jevn serie.
Både Sparta og Vålerenga er revansjesugne etter å ha misset i sluttspillet. Storhamar tok seg av kongepokalen forrige sesong etter å ha slått Frisk-Asker i finalen. 

Denne sesongen som i fjor, går flere av kampene direkte på SportN. TV-kanalen satser på å vise 17 torsdagskamper og rundt 10 kamper fra NM-sluttspillet. Første kamp ut er oppgjøret Frisk-Asker mot Lørenskog førstkommende torsdag. (©NTB)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke