25. jun
TRIVES: Christian Larrivée og Therese Galatsis lekte med hunden Fergie hjemme i Nydal i Furnes i går. I dag håper Storhamar-kapteinen at de kan avgjøre kvartfinaleserien mot Sparta.FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
 
Larrivée vil bli norsk statsborger og bygge framtida rundt Hamar
Lørdag var Christian Larrivée (33) kaptein med stor K. Målet til kanadieren er å bli norsk, noe som vil gjøre framtida lettere.

Publisert: 21.mar.2016 07:33
Oppdatert: 21.mar.2016 07:42

Christian Larrivée har kontrakt tre sesonger til, og han ser for seg en framtid i Hamar-området sammen smed samboer Therese Galatsis.

– Målet mitt er å bli norsk. Da kan jeg jobbe ved siden av ishockey’n. Jeg må tenke på framtida. Samboeren min har tatt utdannelse, fått seg jobb, og trives veldig godt her. Vi har kjøpt oss hus. Jeg lærer språket, og vil bygge en framtid her, sier kanadieren.

Føler seg hjemme

Trolig kan Storhamar-kapteinen søke om å bli norsk allerede i august, forutsatt at den første sesongen hans i Storhamar blir godkjent. Det heter seg at han som kanadier må ha jobbet i Norge i sju av de siste ti årene. Saksbehandlingstida i UDI er mellom ni og 12 måneder.

Det betyr at Larrivée kan være norsk i 2017.

Kanadieren får ikke fullrost Storhamar som klubb nok.

– Jeg har fått gode venner både innenfor og utenfor hockey’n. Alt har vært bra her, menneskene, byen og klubben. Jeg føler meg hjemme, og jeg har fått tillit hele vegen. De har trodd på meg, og tatt godt vare på meg.

Har ikke agent

Christian Larrivée er spesiell på mange måter. Mange utenlandske spillere blir i Norge en, kanskje to sesonger.

Larrivée har slått rot.

– Jeg har ikke hatt agent på fem år. Det er her jeg vil spille, her jeg vil bo.

Forrige sesong produserte han utrolige 70 målpoeng på 45 seriekamper. Det ble ikke like mange poeng denne sesongen av ulike årsaker, men 33-åringen gir alltid 100 prosent. Det gjorde han også lørdag.

– Noen ganger kan det bli litt for mye hockey. Jeg har slitt litt denne sesongen, men jeg jobber hele tiden for å være best mulig.

Klassepasning lørdag

Lørdag fikk 33-åringen bokført to målgivende pasninger. Den ene var det virkelig klasse over. Mikael Zettergren lurte på blålinja, og Larrivée fant svensken med en krydderpasning.

– Denne seieren var utrolig viktig, spesielt mentalt. Det var tøft for Sparta å tape igjen hjemme. Vi viste skikkelig vinnervilje i denne kampen, sier Storhamar-kapteinen.

I kveld kan Storhamar avgjøre kvartfinaleserien mot Sparta.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke