20. jun
JUBEL: Jacob Berglund har gitt Storhamar-fansen mange stolte øyeblikk. Her har han akkurat lurt Tommy Johansen i Sparta-buret i den første kvartfinalen.
 
Vil bruke mye penger på å erstatte Berglund
Sjur Rakstad-Larsen står klar med en stor lønningspose når klubben skal finne Jacob Berglunds erstatter.

0
Publisert: 07.jun.2016 06:14
Oppdatert: 07.jun.2016 06:23

I går ble det klart at Jacob Berglund forlater Storhamar til fordel for sveitsiske RedIce på nivå to.

– Det er veldig synd at Jacob blir borte. Nå må vi ut og finne en god erstatter, og det føler jeg meg trygg på at vi skal få til, sier sportssjef Sjur Rakstad Larsen.

har ikke råd til å bomme

Rakstad-Larsen forteller at de ikke har råd til å bomme på erstatteren til spilleren som scoret Årets mål i CHL i fjor.

– Vi kommer ikke til å spare penger, for så å bomme på spilleren vi skal hente. Vi forbedret tilbudet til Jacob, og det var ikke bare litt, forsikrer Rakstad-Larsen og legger til:

– Vi kommer til å kjøre på. Det er en del penger disponible nå, og vi skal bruke dem, sier han.

Berglund bekrefter at han fikk et bra tilbud fra Storhamar.

– Jeg fikk et kjempetilbud fra Storhamar, men det var ikke det økonomiske det sto på. Jeg ønsket å dra til Sveits for å få flere øyne på meg. Det er lettere å bli lagt merke til der, sier Jacob Berglund.

fortsetter med klausuler

Både Berglund og Christian Bull har forsvunnet ut fra Storhamar, uten at klubben har kunnet gjort krav på kompensasjon for spillerne.

Men Storhamar kommer ikke til å bli hardere på å nekte spillerne utenlandsklausuler.

– Nei, det gjør vi ikke. Jacob har hatt den klausulen siden vi signerte ham i fjor. Vi gir ikke ut klausuler hvis ikke spillerne spør om det. Men som oftest er vi nødt til å gjøre det, så vi ikke mister dem, sier Rakstad Larsen, som har begynt å se etter Berglunds erstatter.

– Vi har ikke snakket med noen ennå, men vi har funnet alternativer. Trenerteamet skal også få spille inn hvilke spillere de ønsker, sier han.

sveits, tyskland og sverige

Berglund har vært ryktet bort til store svenske, tyske og sveitsiske klubber, men han ender opp med spill på nivå to i Sveits.

– Hadde du trodd at du skulle få flere tilbud fra toppseriene?

– Jeg slo tidlig fra meg spill i Allsvenskan, så det var aldri aktuelt. Jeg har hørt fra både DEL (toppserien i Tyskland) og SHL (toppserien i Sverige), men det ble aldri noe mer enn snakk, sier han.

Nå gleder han seg til å ta fatt på en ny utfordring.

– Det er kun to utlendinger per lag i Sveits, så det er tøft å få spille. Jeg følte at det var et riktig valg for min del, sier Jacob Berglund til HA-sporten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke