15. des
SELGER AKSJER: Leder av yngres avdeling i Storhamar Dragons, Stein Onsrud og leder av Storhamar Dragons AS, Erik Kristiansen, er enige om å selge aksjer tilsvarende verdien av en fjerdedel av klubben.Foto: Terje Midttun
 
Vil gjøre opp leverandørgjeld
Storhamar Dragons sliter fortsatt med gammel leverandørgjeld. Dette har de nå alvorlige hensikter med å gjøre noe med.

Publisert: 10.jul.2013 04.13
Oppdatert: -

Storhamar Dragons har bestemt seg for å selge en fjerdedel av aksjene. Dette betyr at Storhamar Elite legger 12,5 prosent av sine aksjer i Storhamar Dragons ut for salg og Storhamar Yngres gjør det samme. Opprinnelig er Storhamar Dragons eid av elitegruppa og yngres med 50 prosent hver. Dette betyr at Dragons avhender 121.000 aksjer. I penger vil dette utgjøre om lag 2,9 millioner kroner som skal bidra til å sannere leverandørgjeld på 1,8 millioner kroner. Etter dette vil klubben sitte igjen med et ansvarlig lån til Hamar kommune på 4.625.000 kroner. Dette lånet vil under visse betingelser bli omgjort til tilskudd fra kommunen, i tråd med avtalen som ble vedtatt av kommunestyret for en tid tilbake. Igjen vil dette bety at klubben kan stille med penger på bok når alt er gjennomført og oppgjort.

Yngres i pluss

- Dette er en prosess som skulle vært startet i februar, men som av forskjellige årsaker har dratt litt ut i tid, men nå er vi klare til å ta fatt på det siste skrittet for å rydde opp, sier lederen av yngres avdeling, Stein Onsrud. Han benekter at dette er et nytt krisetiltak fra Storhamar Dragons side.
- Yngres budsjetterer med en halv million i pluss i inneværende år og leverer etter skjema, påpeker han.
- Også Storhamar Dragons betjener løpende utgifter fortløpende, men vil gjerne bli kvitt gammel moro overfor leverandørene, sier midlertidig daglig leder, Erik Kristiansen.

Kommunen på sidelinja

Hele virksomheten hadde et underskudd i 2011 på 4,9 millioner kroner. Tallene fra 2012 var et minus på 2,3 millioner kroner, men klubben økte sin egenkapital med 1,7 millioner kroner i 2012.
Både Kristiansen og Onsrud poengterer at Hamar kommune ikke er en del av prosessen. Dette er et løp Storhamar Dragons helt og holdent vil kjøre selv, noe både Kristiansen og Onsrud er stolte av.
- Det eneste vi vil med kommunen nå, er å forhandle om det ansvarlige lånet. Spenningsmomentet rundt emisjonen er hvordan den blir tatt i mot i markedet. Storhamar Dragons har fått meget positiv respons ute i næringslivet for sine planer om å gjøre klubben økonomisk selvgående. Vi er spent på om handling fra næringslivet følger ord, sier Erik Kristiansen som sammen med Onsrud håper at hele prosessen rundt emisjonen er gjort unna i løpet av september.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke