20. jun
FORDEL MED FIRE ØYNE: Ishockeydommer Ole-Stian Hansen mener det er en fordel med to hovedommere i ishockeykampen og ønsker ordningen velkommen.
 
Vil ha fire dommere neste sesong
Dommerkomitéen ville ha fire dommere på isen under NM-finalene mellom Frisk og Storhamar, men tida ble trolig for kort. Nå er målet fire dommere til seriestart.

Publisert: 02.apr.2008 17:57
Oppdatert: -
HAMAR: Toppdommeransvarlig i dommerkomitéen i Norges Ishockeyforbund, Lars Arve Kronborg fra Lillehammer, bekrefter at dommerkomitéen hadde et ønske om fire dommere i NM-finalene.

Dommerne ville innføre systemet allerede til seriestart i fjor høst, men da sa forbundsstyret nei.
I landskampene mot Sverige og Frankrike i Halden i april, skal det benyttes fire dommere.

Mer rettferdig
- Sportslig blir det enda mer rettferdig for lagene med to hoveddommere og to assistentdommere. Det viser alle erfaringer fra de landene det allerede er innført et slikt system. Danmark har det, Sverige har det i sluttspillet og NHL har kjørt med fire dommere i hele år. Etter sesongen skal vi ha et møte med de dommeransvarlige i Sverige og Danmark, og få deres erfaringer fra årets sesong, forklarer Kronborg.
Vil se mer
Han sier de norske klubbene er positive til dette, selv om det i seriespill betyr at det vil gi litt økte dommerutgifter pr. kamp.

Toppdommer Ole-Stian Hansen er ikke i tvil om at fire dommere vil gjøre sporten bedre.

- Moderne hockey går stadig raskere, og det er ikke til å unngå at bare en hoveddommer ikke kan få med seg alt som skjer. Fire dommere vil gjøre det mer rettferdig, forklarer Hansen.
Sa nei til serien
Visepresident i Norges Ishockeyforbund, Morten Lillehagen fra Hamar, har ansvaret for dommerbiten i forbundsstyret.

Han bekrefter at styret diskuterte temaet før seriestart i høst, etter at det ble testet ut i flere treningskamper. Da valgte styret å beholde systemet med tre av flere årsaker.
Lillehagen var også personlig litt skeptisk til å innføre systemet med fire dommere rett til årets finaler, men er åpen for en ny vurdering med tanke på neste sesong.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke