15. des
TIL BESTE: Bjørn Kløvstad fra Hamar er styreleder i Vålerenga Ishockey AS for andre gang. Han mener norsk hockey på sikt ville være tjent med strengere oppfølging av lisenskravene, slik det praktiseres i fotball, forutsatt at klubbene gis en overgangsper
 
Vil ha fotballens tøffe lisenskrav
De fire store i norsk hockey de siste årene gikk ti millioner kroner i minus i 2010, hadde 24,6 mill. kroner i negativ egenkapital og 42,2 millioner kroner i gjeld. Bjørn Kløvstad vil ha strengere lisensregler.

Publisert: 29.sep.2011 04.12
Oppdatert: -

HAMAR: For noen år siden var Storhamar - Vålerenga et møte mellom to hockeygiganter. I kveld er det et møte mellom to gjeldsposter der VIF leder stort i minus, men også i å snu økonomien på rett kjøl igjen. Ifølge styreleder Bjørn V. Kløvstad fra Hamar, er ishockeylagets selskap på vei mot et plussresultat på mellom en og to millioner kroner. Det er helt nødvendig for å kunne håndtere gammel gjeld og stor negativ egenkapital.
- Det styret som gikk av for tre år siden ble bedt om å ta over igjen før jul i 2010. I perioden imellom kom klubben inn i en ond spiral der de drev for å mye fra hånd til munn. Siden vi overtok har vi jobbet knallhardt for å snu og stabilisere inntektssida, sier Bjørn Kløvstad.

Flere millionsponsorer

Ved hjelp av et par gode klubbvenner som har bidratt med friske kroner, har Vålerenga fått overtaket på likviditeten slik at de ikke opparbeider seg mer gjeld.
I tillegg har klubben fått et par-tre nye sponsorer i millionklassen.
- Både klubben og våre snille onkler er klare på at vi ikke kan ha det slik på sikt. Vi må klare oss sjøl og ha et kostnadsnivå deretter. Det er ikke farlig å ha negativ egenkapital, men et idrettslag må ha inntekter til å balansere utgiftene med. Nå har vi innført et absolutt maksimaltak på lønnskostnader til spillere og personalet. Vi har vært ekstremt heldige med utenlandske forsterkninger denne sesongen, våre fem kanadiere er billigere enn tre av de norske vi hadde forrige sesong, som hadde veldig gode avtaler med Vålerenga.

Trenger tøffere linje

Vel vitende om at Vålerenga kanskje ikke hadde oppfylt strengere krav, etterlyser Kløvstad nå en tøffere linje fra Norges Ishockeyforbund i forhold til tildeling av elitelisens.
- Med en overgangsperiode på noen år nå, bør forbundet og klubbene være enige om å tilnærme oss en håndheving av lisenssystemet som fotball har. Forbundet godtar optimistiske budsjetter hvert eneste år, og det har vært flere somre nå hvor klubber har blitt truet med at de ikke får lisens, men alle har fått, forklarer Kløvstad.
Han tror ikke alle ishockeyklubbene hadde fått lisens om de hadde drevet slik som fotballklubber, og mener norsk hockey må skjele til norsk fotball anno 2011.
- Dette er ingen voldsom kritikk, men et innspill: Hockeyforbundet har nok vurdert mer skjønnsmessig. Vi skal ikke ha tullete og umulige regler og krav, men realistiske. Og strengere enn nå. Det kan bety at det blir færre lag i norsk eliteserie, akkurat slik man vurderer i norsk toppfotball, sier Bjørn Kløvstad, som også er leder i yngres avdeling i HamKam.
I Hamar OL-Amfi i kveld går hamarsingen med hvilket skjerf?
- Jeg sliter mer og mer når jeg er på Hamar, men jeg tror jeg må ta HamKam-yngres-skjerfet på hockeykampen, for å være helt nøytral, fleiper Vålerenga-styrelederen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke