15. des
LANDSLAGSSAMLING: Eirik Salsten, Amund Nyland, Eirik Dagfinrud og Petter Mathisen er klare for å kjempe om en plass på U16-landslaget.
 
Vil ha opp flere landslagsspillere
I dag reiser Eirik Salsten, Amund Nyland, Eirik Dagfinrud og Petter Mathisen på samling i Oslo. Målet er en plass i troppen på U16-landslaget. - Det er viktig at vi har spillere på landslag, sier A-trener Rune Gulliksen.

Publisert: 05.nov.2009 05.00
Oppdatert: -
HAMAR: Slik er statusen på landslagsspillere fra Storhamar per i dag:

Ruben Smith er en av tre målvakter på A-landslaget. I den siste U20-troppen var det ingen fra Storhamar. U18-landslaget har ikke hatt noe aktivitet ennå denne sesongen. Der kan Christian Remo Nikolaisen være en kandidat. Simen Hoel Johannessen har tatt flere steg, og kan være aktuell etter hvert på U20-landslaget.

Få fram riktige typer
- Det er viktig for oss å få fram typer som passer internasjonalt. Antall spillere på landslag er et svar på om den jobben vi gjør over tid er bra nok. Det er ingen tvil om at spill internasjonalt er ett hakk opp fra det daglige. Det vet jeg mye om etter to år som trener på U20-landslaget. Vi har ikke vært flinke nok over tid i forhold til å få folk opp på et landslagsnivå. Da må vi se på hva som kan gjøres. Noen klubber har drahjelp av idrettsgymnas. De har bedre forutsetninger for å lykkes slik sett, men det er bare ett av flere elementer. Hva kan vi gjøre med de ressursene vi har? Vi må hele tida ha ambisjoner om å få folk på alle landslag, sier Gulliksen.
Første mulighet
De fire 16-åringene fra Dragons drar som nevnt til Oslo i dag. 39 spillere skal kjempe om en plass i troppen til en firenasjoners turnering i desember.

- Dette er vår første mulighet til å få en landslagsplass, og det er veldig spennende, sier Eirik Salsten.
De fire guttene spillere på U17-laget til Storhamar.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke